Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

17. 11. 2023. 12:21 >> 13:52

URUGVAJ UTIŠAO BOMBONjERU

Bijelsina fudbalska filozofija "presudila" njegovoj Argentini

Fudbaleri Urugvaja su u jednom pravom fudbalskom i navijačkom ludilu, u bukvalnom smislu tih pojmova, na prepunoj Bombonjeri slavili protiv Argentine sa 0:2 u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Ekipa aktuelnih svjetskih šampiona savladana je u svom fudbalskom hramu, od strane svog čovjeka Marsela Bijelse, koji je postavio savršenu taktiku protiv svoje nacije.

Gledao je "El Loko" cijelo vrijeme meč bez ikakvih facijalnih ekspresija, nije ni mogao da se raduje na golove svoje ekipe, jer je na drugoj strani njegova Argentina.

Ali jedan od najuticajnijih trenera svih vremena formacijom 4-2-3-1 je totalno "ugušio" Skalonijevu dominantnu 4-3-3, sa kojom od Saudijske Arabije na Svjetskom prvenstvu nije imao poraz sa Mesijem i drugovima.

Ugarte i Valverde su bili pokretačka snaga Urugvaja, koji su prije svega "ugušili" vezni red Argentine,a li i bekovski tandem Vinja - Arauho koji je konstatno išao u oba smjera i totoalno izbacio iz igre, prije svih Nika Gonzalesa koji je dobio prednost u odnosu na Anhela Di Mariju.

Urugvaj je na Bombonjeru izašao u dosta podmlađenom sastavu, Luis Suarez, Himenez, De Arasate, Bentakur, svi su ostali na klupi.

Matijas Olivera, lijevi bek Napolija prekomandovan je na štopera, i sjajno je odradio svoju novu ulogu. Ronald Arauho, koji više u Barseloni igra na poziciji štopera je igrao desnog beka.

Sve je to bio dio savršene Bijelsine slagalice, i na kraju došao je i rezultat.

Prvi gol nosi upravo potpis "El Loka", Valverde je ubacio loptu u prostor za Vinju, koji je izgubio korak za Molinom, međutim fudbaler Sasuola se nije predavao.

Nastavio je visoki presing na beka Argentine, oduzeo mu loptu kod same korner zastavice, napravio dribling i poslao jednu loptu "napamet" na drugu stranu. Tamo se našao Arauho koji je pobjegao Niku Gonzalesu i savladao Martineza.

Golman Aston Vile koji je prethodno 751 minut bio nesavladan, morao je da vadi loptu iz mreže.

Kamere su odmah tražile Bijelsu, koji je gol ispratio samo sa pogledom u pod ispod sebe.

 

Probala je Argentina na sve ili ništra, Skalonije krenuo sa skoro četiri igrača naprijed uvođenjem Lautara Martineza koji je u sjajnoj formi ove sezone, ali nije bilo pomoći.

Di Marija je par puta probao, a napadač Intera je imao jedan šut glavom, ali to je bilo sve.

U 87. minutu Lionel Mesi je probao sam kroz tri igrača, ali je zaustavljen, krenula je kontra Urugvaja, u kojoj je Darvin Nunjez jurnuo sa svoje polovine, dobio loptu i savladao Martineza za konačnih 2:0.

 Argentina je tako nakon 14 vezanih pobjeda kapitulirala, i to nakon što osam utakmica nije primila gol.

Sad ih čeka klasik sa Brazilom.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније