Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

С.В. [ Beta ]

22. 11. 2023. 20:25 >> 20:30

OSUDIO NEREDE NA "MARAKANI"

Infantino: Nema mjesta nasilju u fudbalu

Predsjednik Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Đani Infantino osudio je danas sukob navijača koji je odložio početak utakmice između Brazila i Argentine u Rio de Žaneiru.

"Apsolutno nema mjesta nasilju u fudbalu, na terenu ili van njega. Ovakvim događajima nije mjesto u našem sportu ili društvu", napisao je Infantino na svom Instagram nalogu na engleskom, španskom i portugalskom jeziku.

Prije nego što su Brazilcima nanijeli prvi poraz na domaćem terenu u istoriji u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo (1:0), Argentinci su se poslije intoniranja himni vratili u svlačionicu pošto je na tribinama izbila tuča.

Neredi su počeli kada su se navijači Brazila i Argentine sukobili iza jednog od golova na Marakani tokom intoniranja himne, zbog čega je policija krenula pendrecima na gostujuće navijače.

Pojedini navijači su čupali stolice i gađali policiju, a drugi su utrčali na teren kako bi izbjegli gužvu.

Argentinski fudbaleri i pojedini članovi brazilske ekipe su pokušali da smire situaciju, a golman Emilijano Martines pokušao je da otme pendrek jednom policajcu.

Igrači su otišli u svlačionice kada je policija okupila argentinske navijače u odvojeni dio tribine i utakmica je počela sa pola sata zakašnjenja.

"Bez izuzetaka, svi igrači, navijači, stručni štabovi i sudije moraju biti bezbjedni da igraju i uživaju u fudbalu i pozivam nadležne organe da osiguraju da se ovaj princip poštuje na svim nivoima", zaključio je Infantino.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније