Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

27. 04. 2024. 17:26 >> 17:26
Čitaj mi:

bundesliga (31. kolo)

Lajpcigu derbi i 4. mjesto, Openda i Kejn ispisali istoriju

Zahvaljujući dobrim rezultatima u evropskim kupovima, Italija i Njemačka će dobiti po još jednog, petog učesnika Lige šampiona. Da nije toga Borusiju Dortmund bi samo osvajanje drugog "ušatog" pehara u istoriji kluba vratilo iduće sezone u elitu, jer je u direktnom obračunu za 4. mjesto u Bundesligi izgubila od Lajpciga 4:1.

"Bikovi" imaju pet bodova više od "milionera" na tri kola do kraja i jasno je da će tim Edina Terzića završiti na 5. mjestu, jer ima plus 12 u odnosu na Ajntraht.

Gosti su poveli na "Red Bul areni" sjajnim golom Džejdona Sanča u 21. minutu, ali je već u 24. izjednačio Lois Openda svojim 24. golom u Bundesligi.

Time je Belgijanac postao treći najuspješniji debitant u najjačem rangu njemačkog fudbala, jer su više pogodala od njega upisali samo Uve Zeler u sezoni 1963/1964. (30) i Hari Kejn ove (34).

Domaći su preokrenuli u sudijskoj nadoknadi 1. poluvremena, pogotkom Benjamina Šeška nakon odličnog šuta Ksavera Šlagera, da bi na 3:1 već u 54. sekundi nastavka povisio Mohamed Simakan.

Krištof Baumgartner je u 80. minutu postavio konačnih 4:1.

I Kejn je ispisao dio istorije. Kapiten engleske reprezentacije je u 9. minutu donio prednost Bajernu i upisao Ajntraht na listu timova kojima je dao gol. Tresao je mreže 16 od 17 rivala (odolio mu je samo Frajburg), što su prije njega uspjeli samo Gerd Miler, Robert Levandovski (po dva puta) i jednom Ailton.

Ugo Ekitike je donio izjednačenje timu iz Frankfurta u 23. minutu, ali je Kejn u 61. iz penala upisao 35. pogodak u Bundesligi za pobjedu Bavaraca.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније