Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V. [ Beta ]

22. 12. 2023. 11:09 >> 11:09
Čitaj mi:

ODBILI SUPERLIGU

Arsenal: Nastavljamo da igramo u Uefinim takmičenjima

Fudbalski klub Arsenal saopštio je danas da se njegov stav o Evropskoj Superligi nije promijenio i istakao da će taj klub nastaviti da igra u takmičenjima pod okriljem Evropske fudbalske unije (Uefa).

"Naš stav u odnosu na Evropsku Superligu nije promijenjen. Nastavićemo da igramo u takmičenjima Uefe i nastavićemo da sarađujemo sa drugim evropskim klubovima i Evropskom asocijacijom klubova (ECA)", navodi se u saopštenju Arsenala.

Evropski sud pravde odlučio je juče da su propisi Evropske fudbalske unije (Uefa) i Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) koji zabranjuju klubovima da se priključe Superligi nezakoniti.

Slučaj je saslušan prošle godine pred Evropskim sudom pravde nakon što je Superliga poslije oštrih kritika navijača, javnosti i brojnih klubova, propala manje od 48 sati poslije pokretanja u aprilu 2021. godine.

Evropska Superliga je projekat koji je pokrenulo 12 klubova, ali je zbog kritika javnosti to takmičenje odmah napustilo devet klubova, među kojima je bio i Arsenal.

Arsenal je bio jedan od šest klubova iz Premijer lige koji su podržali projekat Superlige 2021. godine. Četiri od tih šest klubova - Totenhnem, Mančester siti, Mančester junajted i Čelsi - još juče su objavili da ostaju posvećeni takmičenjima Uefe.

Tom stavu se danas pridružio i Arsenal, a jedini klub koji se još nije oglasio je Liverpul.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније