Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

23. 01. 2024. 20:45 >> 20:44

AFRIČKI KUP NACIJA

Treća pobjeda Senegala, u osminu finala prošao i Kamerun

Fudbalska reprezentacija Senegala pobijedila je danas Gvineju sa 2:0, u posljednjem kolu Grupe C Afričkog kupa nacija koji se igra u Obali Slonovače.

Aktuelni šampion Afrike je poveo u 61. minutu pogotkom Abdulajea Seka, a konačan rezultat postavio je Iliman Ndiaje u 90. minutu.

Senegal je na kraju takmičenje u grupi završio kao prvi sa maksimalnih devet bodova i u osmini finala igraće protiv jedne od trećeplasiranih ekipa.

U drugom meču, Kamerun je poslije dosta uzbuđenja u finišu pobijedio Gambiju sa 3:2 i tako osvojio drugo mjesto u grupi.

Karl Toko Ekambi je doveo Kamerun u vođstvo u 56. minutu, a preokret Gambiji donijeli su Ablaj Elou u 72. i Ebrima Koli u 85. minutu. Na 2:2 je izjednačio Džejms Gomes u 87. minutu, a četiri minuta kasnije pobjedu Kamerunu donio je Kristofer Vu.

Kamerun je prošao dalje kao drugi u grupi sa četiri osvojena boda. Četiri boda sakupila je i Gvineja, dok je Gambija posljednja bez bodova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније