Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

07. 02. 2024. 19:50 >> 19:49

UEFA ODLUČILA

Od naredne sezone klubovima 19 miliona samo za plasman u LŠ

Evropska fudbalska federacija (UEFA) usvojila je danas, na sjednici u Parizu, novi sistem distribucije novca za naredne tri sezone (2024-2027).

Od septembra, kao što je poznato, Liga šampiona će se igrati u novom formatu i brojaće 36 klubova.

Klubovima učesnicima Lige šampiona pripašće 3,3 milijarde eura, od toga će 2,4 milijarde biti distribuirano klubovima iz grupne faze (i finalistima UEFA Superkupa), 565 miliona eura pripašće klubovima Lige Evrope, dok će 285 miliona biti raspoređeno na klubove učesnike Lige konferencija.

Proporcija raspodjele novca između tri takmičenja ista je kao i u prethodnom ciklusu (2021-2024).

Samo učešće u Ligi šampiona donosi 19 miliona u odnosu na 15, dok će svaka pobjeda biti nagrađena sa 2,6 naspram ranijih 2,1 miliona.

Za svaki prolazak u narednu fazu suma se povećava za 11, 12, 15, 20 i 25 miliona, u zavisnosti od toga da li je tim stigao do osmine finala, četvrtfinala, polufinala, finala ili je šampion.

Pobjedniku Lige šampiona pripašće do sada najveći iznos - 155 miliona evra koji uz bonuse, nagrade može da dosegne i 200 miliona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније