Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

06. 03. 2024. 20:20 >> 20:23

IZVJEŠTAJ SPORTRADARA

Srbija među zemljama sa najviše namještenih mečeva

Treći godišnji izvještaj agencije Sportradar, koja se bavi, između ostalog, analizom i praćenjem izvještaja o klađenju i uticaju na rezultate utakmica, ukazao je na 1.329 sumnjivih utakmica u 2023. godini, od čega 880 u fudbalu.

Zvanični izvještaj agencije pod nazivom "Korupcija, klađenje i namještanje mečeva u 2023. godini“, bavi se podacima iz 105 zemalja.

Najviše namještanih utakmica ima u Brazilu, 109, slijede Češkta sa 67, Filipini sa 65, Rusija sa 55, a među deset zemalja sa najviše namještenih mečeva nalazi se i Srbija sa 36 mečeva koje agencija smatra namještenim.

Visok procenat na globalnom nivou, i trend da se namještaju tačni rezultati na mečevima.

"Znači da je veći broj timova uključen u manipulacije u ovom regionu jer je za namještanje tačnog rezultata potrebna uključenost oba tima i veliki broj igrača kako bi se uspjelo u ovoj namjeri“, navodi se u istraživanju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније