Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

18. 03. 2024. 15:52 >> 17:07
Čitaj mi:

ZBOG RASIZMA

Aćerbi odstranjen iz reprezentacije Italije

Defanzivac milanskog Intera, Frančesko Aćerbi, napustio je trening kamp reprezentacije Italije zbog optužbi da je na rasnoj osnovi zlostavljao svog kolegu iz Napolija Žuana Žesusa u jučerašnjoj utakmici Serije A.

Žuan Žesus bio je vidno uznemiren u drugom poluvremenu kada je prišao sudiji, koji je potom pozvao Aćerbija. 

Na televizijskim slikama iz krupnog plana, Žuan Žesus je, kako se može vidjeti rekao sudiji da je Aćerbi upotrijebio rasističku uvredu. Hesus je takođe pokazivao na rukav košulje, koji je imao oznaku „Keep Racism Out” - kao dio antirasističke kampanje lige.

Aćerbi se pridružio reprezentaciji Italije u Rimu, ali je nakon prijavljivanja ovog slučaja ipak odlučeno da ne putuje za Sjedinjene Američke Države, gdje će Italija odigrati prijateljske mečeve protiv Venecuele i Ekvadora.

Kako je prenio Italijanski fudbalski savez, Aćerbi je razgovorao sa selektorom Lućanom Spaletijem i igračima kako bi objasnio sopstvenu verziju "pretpostavljenog rasističkog izraza" koji je navodno koristio.

„Ipak je dogovoreno da se Aćerbi izostavi iz tima za naredne dvije prijateljske utakmice u Sjedinjenim Državama, kako bi se garantovao neophodan mir u reprezentaciji i samom igraču, koji će se danas vratiti u svoj klub". 

Aćerbi i Žuan Žesus su se zagrlili na kraju meča.

„Nadam se da se to neće ponoviti jer je on inteligentan momak“, dodao je 32-godišnji Žuan Žesus.

Aćerbi nije disciplinski kažnjen od strane sudije. Ako italijanski fudbalski savez otvori istragu, Aćerbi bi mogao biti kažnjen neigranjem najmanje 10 utakmica, u slučaju da se dokaže da je kriv.

Mnogo će zavisiti od onoga šta je napisano u sudijskom izvještaju nakon utakmice Intera i Napolija, koji je poslat sportskom pravosuđu italijanske lige.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније