Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

24. 03. 2024. 15:21 >> 15:38
Čitaj mi:

NOVO FUDBALSKO ČUDO

Endrik: Prije sinoćnje utakmice jedino sam davao gol na Vembliju igrajući FIFU

Istorija je ispisana sinoć na Vembliju. Brazilci su trijumfovali protiv Engleske sa 0:1, a strijelac jedinog gola je novo fudbalsko čudo od djeteta Endrik.

Fudbaler koji je još sa 15 godina skrenuo pažnju na sebe, kojeg je Real Madrid već kaparisao i platio 45 miliona eura u decembru 2022. godine (čeka se da napuni 18 godina pa da pređe u Madrid), sinoć je oborio dva rekorda.

Sa 17 godina i 246 dana postao je namjlađi strijelac reprezentativnog fudala u istoriji Vemblija, ali i drugi najmlađi strijelac u istoriji Brazila.

Ono što je nevjerovatno, i što bi okarakterisali i kao "sudbinu" da je njegov gol Engleskoj došao na isti datum kada je prije 30 godina Ronaldo pogodio u prijateljskoj utakmici sa Islandom.

"Fenomeno" je tada imao 17 godina i 224 dana i dalje je najmlađi strijelac u istoriji "Selekaa".

Endrik je sinoć ušao u igru u 71. minutu i u od prvog kontakta sa loptom krenuo da zadaje problem Englezima.

Tinejdžer je bio onako dječački iskren nakon svog prvijenca.

"Igrao sam na stadionu na kojem je igrao Bobi Čarlton, a prvi gol sam dao na dan kada je Ronaldo deibitovao za Brazil. Neću lagati sanjao sam o ovom trenutku. Moram da vam kažem da sam prije ovoga igrajući FIFU (video igra), u karijer modu igrao sa sobom, i prva utakmica za Brazil mi je bila baš na Vembliju, i tamo sam dao gol. To mi je bilo u misliima prije ove utakmice", kazao je budući fudbaler Real Madrida.

On je već skupio 65 nastupa za Palmeiras, dao je 18 golova, osvojio je dvije titule prvaka, a od iduće sezone nosiće dres "kraljevskog kluba".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније