Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

17. 04. 2024. 20:11 >> 20:11
Čitaj mi:

KUP CRNE GORE

Budućnost jednom nogom u finalu, Dečić i Jezero odlučuju u revanšu

Fudbaleri Budućnosti slavili su ubjedljivo 4:1 u prvom polufinalu Kupa Crne Gore protiv ekipe Rudara iz Pljevalja.

Igrao se deveti minut kada se pritisak Budućnosti na startu isplatio.

Balša Sekulić je dao dobar pas u sredinu, gdje je Ivanović prihvatio loptu i pravovremeno dodao Mujanu. Hrvatski fudbaler je sa lijeve pozicije iskosa pogodio mrežu Vuksanovića.

Mogla je Budućnost da udvostruči prednost, kada je Balša Sekulović u 25. minutu izašao sam "1 na 1" sa Vuksanovićem, probao je lob, ali je njegov pokušaj pročitao golman Rudara.

Opšti utisak je da je napadač "plavo-bijelih" mogao bolje da reaguje.

Budućnost je udvostručila prednost ponovo preko raspoloženog Mujana.

Ovoga puta lijepa saradnja lijeve bočne strane "plavo-bijelih" - Mujan i Gašević su odigrali dupli pas, a hrvatski fudbaler je iz okreta efektno pogodio.

Mogao je Mujan u prvom poluvremenu do het-trika jer je samo par minuta kasnije bio u dobroj sistuaciji sa desetak metara ali dobrom reakcijom štopera gostiju Bogdanovića, Rudar se izvukao.

Treći gol Budućnosti ipak je stigao u prvih 45 minuta.

Vukotić se oslobodio svog čuvara, dodao do Ivanovića koji je probao iz prve, lopta mu se vratila, a iskusni fudbaler je iz drugog puta uz blagu devijaciju uspio da pogodio mrežu Rudara.

U nastavku je malo opao ritam, međutim Rudar je prvi koji je krenuo konretnije.

Takva igra se isplatila pa su Pljevljaci uspjeli da smanje.

Dvostruki strijelac Mujan dao je pogrešan pas, Muhović je izbio u kontru, činilo se da fudbaler Rudara gubi korak, ali je uspio da proigra Zečevića koji je bio usamljen na lijevoj strani, i koji je smanjio rezultat na 3:1.

Rudar je nakon datog gola dobio poletnost, probali su da smanje dodatno rezultat, ali i trener "plavo-bijelih" Ivan Brnović je pravoremenim izmjenama uspio da povrati kontrolu.

Upravo jednom takvom izmjenom, priliku je dobio talentovani tinejdžer Lazar Savović (16) koji je u gotovo prvom kontaktu sa loptom "pocijepao" odbranu gostiju i lansirao Luku Mirkovića.

Kapiten Budućnosti je u prvo u situaiji "1 na 1" pucao pravo u Vukasanovića, ali je glavom potom pogodio mrežu za slavlje sa navijačima Budućnosti na sjevernoj tribini.

Rezultat se nije više mijenjao a Budućnost u Pljevlja nosi ogromnih tri gola prednosti.

U drugom polufinalu između Dečića i Jezera, nakon izjednačenog prvog poluvremena,  gosti su imali izglednije šanse u drugom poluvremenu.

Meč je završen bez pogodaka, pa će tako u revanšu se rješavati pitanje prolaska u finale.

Tuzani su imali inicijativu u prvom poluvremenu, gosti prijetili iz kontri.

Draško Božović je u 23. minutu ubacio loptu, dva puta je lopta bila na gol liniji gostiju iz Plava ali je Mugoša uspio da je skine i tako spasi svoju mrežu.

Kod Jezera najraspoloženiji je bio Naoki Senaga.

U nastavku velika prilika za Marka Perovića da dovede Jezero u prednost, ali nije pravovremeno iskoristio poklon golmana Nikića i na kraju je izblokiran.

Do kraja meča još jedna velika prilika za Jezero, Senaga je dobro šutirao ali i Nikić ovog puta sjajno odbranio.

Kada se sve sabere više razloga za žaljenjem imaju gosti koji su imali konkretnije prilike.

Revanš mečevi su na programu 8. maja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније