Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

17. 03. 2013. 19:23 >> 19:14

PORAZ TOTENHEMA

Premijer liga: Sigurni Čelzi, jubilej Lamparda

Čelzi je bez problema savladao Vest Hem sa 2:0 i iskoristio kiks Totenhema, da dođe do trećeg mjesta.

Meč protiv "čekićara" obilježio je Frenk Lampard. Sjajni vezista je doveo Čelsi u vođstvo u 19. minutu i to mu je bio 200. gol u dresu "plavaca", baš protiv ekipe u kojoj je započeo karijeru. Engleski reprezentativac na kontu ima samo dva gola manje od Bobija Tamblinga,koji je najbolji strijelac u istoriji kluba.

 Pobjedu je osigurao Eden Azar, na početku drugog poluvremena i time potvrdio odličnu formu.

U drugom meču, Vigan je na svom "DW" stadionu savladao Njukasl. Bosežur je donio prednost domaćinu u 18. minutu, Davide Santon je izjednačio, da bi u 90. minutu iskusni Aruna Kone postavio konačnih 2:1. 

Totenhem je šokantno poražen od Fulama kod kuće 1:0 i zakomplikovao borbu za Ligu šampiona. "Sparsima" je presudio bivši igrač Dimitar Berbatov.

Totenhem je u prvom poluvremenu stvorio samo jednu pravu šansu, kada je udarac Bejla sa gol-linije odbrani Riter. Na lošiju partiju Totenhema vjerovato je uticao i meč sa Interom, koji je igran u četvrtak, a koji je otišao u produžetke. 

Fulam je to znao da iskoristi u drugom dijelu. Deđagah je, nakon što se oslobodio dvojice čuvara, uposlio Ritera, a ovaj uputio oštar centaršut, koji je Berbatov proslijedio u mrežu Uga Lorisa, za vođstvo gostujuće ekipe. Bugarin nije želio da proslavi pogodak iz poštovanja prema klubu gdje se afirmisao.

Uslijedili su žestoki napadi Totenhema, a kada je Švarcer u finišu odbranio zicer Defou, bilo je jasno da Fulam iz komšiluka nosi tri boda.

Fudbaleri Sanderlenda nijesu uspjeli da prekinu niz od sedam mečeva bez pobjede. Norič je odlio na "Stadionu svjetlosti", iako je od 30. minuta imao igrača manje - 1:1.

Gosti su poveli u 25. minutu, kada se Ves Hulahan najbolje snašao u protivničkom šesnaestercu.

Ipak, samo tri minuta kasnije, golman Mark Ban je igrao rukom van šesnaesterca i dobio direktan crveni karton. Već u 37. minutu, Basong je, zbog igranja rukom, skrivio jedanaesterac, a Gardner sa penala vratio rezultatsku ravnotežu.

Sanderlend je očekivano, napdao cijelo drugo poluvrijeme, a najbolju priliku je propustio Sesenjon u 90. minutu. Ipak, "kanarinci" su se odbranili i odnijeli vrijedan bod.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније