Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

27. 08. 2014. 18:55 >> 19:28
1

POBJEDA RUDARA

Preokret Lovćena, Kovačević srušio Mladost

Iako je primio gol u prvom minutu, Lovćen je slavio u derbiju protiv Budućnosti 3:2, stigao do prvih bodova u prvenstvu, a ujedno "plavima" nanio prvi poraz u sezoni. U drugom derbiju četvrtog kola, Sutjeska je na krilima Stevana Kovačevića, koji je postigao het-trik savladala Mladost 3:1. Siguran je bio i Rudar koji je savladao negodni Bokelj sa 2:0, pa sada na vrhu četiri tima imaju po 9 bodova - Budućnost, Sutjeska, Mladost i Rudar.

Budućnost je na Cetinju povela već u prvom minutu, šestim golom u sezoni Admira Adrovića. Napadač Podgoričana je iskoristio grešku Vukčevića i savladao Perovića. Ipak, to nije pokolebalo domaće, koji su krenuli u napade i stigli do izjednačenja u 21. minutu. Gol je postigao Draško Božović.

Domaći su do preokreta došli dva minuta prije odmora, strijelac je bio Vušurović. Na 3:1 je povećao Đurišić sredinom nastavka, nakon greške jednog defanzivca Buzdućnosti. "Plavi" su do kraja smanjili preko Čelebića 3:2, ali nijesu mogli više od toga, pa je Lovćen izborio velika tri boda!

I na Starom aerodromu gol je pao u prvim minutima i takođe su ga postigli gosti - Kovačević je u drugom minutu doveo Sutjesku u vođstvo. Mladost je u 39. minutu imala penal, ali ga Đalac nije iskoristio!

Domaće je kazna stigla u 55. minutu kada je Kovačević udvostručio vođstvo. Devet minuta kasnije igrač Sutjeske je kompletirao het-trik i osigurao tri boda. Čast "romantičara" spasio je Krstović. Pobjeda Sutjeske je mogla da bude ubjedljivija, ali je Goran Vujović promašio penal!

Rudar je u drugom dijelu slomio otpor Bokelja. Kotorane je na startu nastavka načeo Gačević, nakon prekida, a kada je Mikijlje nekoliko minuta kasnije isključen, bilo je jasno da će Rudar slaviti. Tačku na "i" stavio je Ivan Ivanović.

Grbalj je minimalno, ali zasluženo savldao Zetu 1:0 i udaljio je od vrha. Čovjek odluke u Radanovićima bio je Manojlović, koji je pogodio u 20. minutu.

Petrovac polako staje na noge, izabranici Milorada Malovrazića su zabilježili drugu uzastopnu pobjedu, ovog puta na gostovanju u Baru. Heroj gostiju bio je Muhović. Napadač Petrovčana je savladao Ivanovića deset minuta prije kraja.

Mogren se poput, Lovćena pokrenuo sa "mrtve tačke", pošto je slavio u derbiju začelja na gostovanju Beranama 2:0. Oba gola djelo su Vula Vujačića.

Rezultati i strijelci:

LOVĆEN - BUDUĆNOST 3:2
(Božović 21, Vušurović 43, Đurišić 65 - Adrović 1, Čelebić 80)

MLADOST - SUTJESKA 1:3
(Krstović 72 - Kovačević 2, 55, 64)

RUDAR - BOKELJ 2:0
(Gačević 51, Ivanović 65)

GRBALJ - ZETA 1:0
(Manojlović 20)

BERANE - MOGREN 0:2
(Vujačić 56, 85)

MORNAR - PETROVAC 0:1
(Muhović 80)

 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније