Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

01. 09. 2014. 22:42 >> 00:41
1

MORAMO NA EURO

Jovetić: Alibija ne smije da bude

Fudbalska reprezentacija Crne Gore okupila se u Podgorici i danas odradila prvi trening u skolpu priprema za premijerni meč kvalifikacija za naredni EURO, koju igra protiv Moldavije u Podgorici, 8. septembra.

 

Sjutra će svi reprezentativci biti na raspolaganju selektoru Branku Brnoviću, jer stižu fudbaleri koji nastupaju na Dalekom istoku: Dejan Damjanović, Fatos Bećiraj i Filip Kasalica. Jedino je još neizvjesno da li će Marko Baša konkurisati za mjesto u timu za meč sa Moldavcima.

Takođe stiže i Vladimir Volkov, ali da li će moći da odgovori svim zahtjevima znaće se nakon ljekarskih pregleda.

Pred novinarima u trening kampu reprezentacije na Starom aerodromu izašao je Stevan Jovetić, od kojeg svi očekuju da bude lider u ovom kvalifikacionom ciklusu, posebno nakon sjajnih partija u dresu Mančester Sitija.

Napadač "građana" je kazao da očekuje dobar rezultat i poručio da "sokoli" moraju da se nađu na smorti najboljih evropskih selekcija u Francuskoj.

"Očekuje nas veoma bitna utakmica. Prvi meč je uvijek najvažniji i kako krenete tako igrate u čitavim kvalifikacijama. Pred nama je sada samo jedna utakmica, pa imamo tri-četiri dana više da se dobro spremimo. Teren stadiona pod Goricom je dobar, vidjeli smo da je došlo do promjena, alibija nikakvog ne smije da bude, ni u ovom meču, ni tokom cijelih kvalifikacija", kazao je Stevan.

Poručio je da Crna Gora ovaj kvalifikacioni ciklus mora završiti uspješno, da se mora naći na Evropskom prvenstvu.

"Jednostavno milsim da moramo da odemo na EURO. Plasman na veliko takmičenje u dresu reprezentacije mislim da nema ništa veće od toga", poručio je naš napadač.

On opominje da će biti teško u grupi sa Švedskom, Rusijom i Austrijom, ali je dodao da je dobro što nijesmo izvukli Španiju, Italiju ili neku drugu reprezentaciju iz tog ranga.

"Nije za očekivati da protiv takvih reprezentacija napravimo neki rezultat. Ovako, možemo da se borimo sa svim selekcijama iz grupe. Svima je san da sa reprezetacijom pođe na Evropsko prvenstvo, od toga nema ništa ljepše", kazao je Jovetić.

Iako je tokom klupske karijere do sada imao mnogo uspjeha, za Jovetića ništa ne može da se poredii sa odlaskom na veliko takmičenje sa nacionalnim timom.

"Osvojio sam Premijer ligu, igrao sam Ligu šampiona, igrao sam u italijanskoj Seriji A, sve je to fantastično, ali to ne može da se mjeri sa odlaskom na Evropsko ili Svjetsko prvenstvo. Samo sa pozitivnim razmišljanjem možemo to da ostvarimo. Raspored takmičenja je dobar, ali sve zavisi od nas. Nije smak svijeta ako ne pobijedimo, ali mi samo razmišljamo o tri boda", zaključio je Stevan.

Defanzivac Stefan Savić prisjetio se poraza od Moldavaca (2:5) na kraju kvalifikacija za Mundijal u Brazilu, ali, kako kaže, sada su svi spremni da im se revanširaju.

"Danas svi igraju fudbal i vidjeli smo to upravo protiv Moldavije na svom terenu u prošlim kvalifikacijama. Poznajemo ih dobro i mislim da smo svi spremni da im se revanširamo za taj poraz i započnemo ove kvalifikacije kako treba, jer trebamo da ih iskoristimo da se konačno plasiramo na jedno veliko prvenstvo", rekao je fudbaler Fiorentine.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније