Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

12. 09. 2014. 10:31 >> 10:30
1

ZDRAVSTVENI PROBLEMI

Kraj trenerske karijere Van Bastena

Legendarni Marko Van Basten zbog zdravstvenih problema primoran je da okonča kratku trenersku karijeru.

Van Basten baš nema sreće. Fudbalsku karijeru je prekinuo u 29. godini zbog povrede zgloba, a sada, kada ima nepunih 50, morao da odustane od trnerskog posla.

Nakon čestih zdravstvenih problema vezanih za srce, riješio je da ne rizikuje, potrebno mu je liječenje, a ne stres na klupi.

Podnio je ostavku na mjesto trenera AZ Alkmara, u kojem će možda ostati kao savjetnik.

Van Basten će ostati upamćen kao jedan od najboljih napadača u istoriji. Sa Milanom je osamdesetih i početkom devedesetih dominirao u Evropi, a karijeru mu je obilježio i fenomenalni gol Sovjetskom savezu u finalu EP 1988, a na tom šampionatu praktično je sam donio jedinu titulu Holandiji. Tri puta osvojio "Zlatnu loptu", a bio proglašavan i za najboljeg na svijetu.

U poslednjih par mjeseci njegovo stanje se pogoršalo, bio je u bolnici, testovi su pokazali da njegovo stanje nije dobro i nastavak trenerske karijere bi značio rizik. Jutros je AZ potvrdio sa žaljenjem da ostaje bez trenera.

Van Basten je trenersku karijeru započeo u Ajaksovoj školi, nakon čega je sjeo na klupu holandske reprezentacije, kojku je predvodio četiri godine.

U domovini je radio u Herenvenu, sa kojim je uspio da izbori igranje u Evropi, a u AZ Alkmaru je naslijedio Dika Advokata.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније