Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

09. 04. 2013. 09:28 >> 09:28

LIGA ŠAMPIONA

Formalnost za Real, Dortmund i Malaga za ostvarenje snova

Jedan meč u kojem je gotovo sve odlučeno i jedan gdje se očekuje totalna neizvjesnost. Tako bi se ukratko opisala noč u Ligi šampiona.

Real Madrid neće biti u prvom planu evropske javnosti, zahvaljujući ubjedljivoj pobjedi nad Galatasarajom od 3:0 u prvom meču u Madridu. Sa druge strane, u Dortmundu se očekuje mnogo više neizvjesnosti, iako je domaći tim favorit protiv Malage. U prvom meču, prije šest dana bilo je 0:0.

Trener Reala Žoze Murinjo po običaju je oprezan iako "kraljevski klub" stiže sa ogromnom prednošću u Istanbul. Portugalski stručnjak je upozorio svoje igrače, da još uvijek nijesu osvojili ništa ove sezone, kao i da očekuje neizvjestan meč.

"Još uvijek ništa nijesmo osvojili. Imamo dobar rezultat iz prve utakmice, ali nas svakako čeka težak duel. Moramo ostati skoncentrisani ukoliko želimo u polufinale, jer nam vođstvo iz prve utakmice ne garantuje prolaz. Barselona, Real, Juventus i Bajern, su malo kvalitetniji od ostalih timova. Svakom od ovih timova dajem jednake šanse da postanu prvaci Evrope", izjavio je Murinjo.

Spektakl u Istanbulu neće izostati upkos lošem rezultatu Galatasaraja, jer Real ne dolazi svaki dan. Trener turskog šampiona Fatih Terim je izjavio, pred revanš da vjeruje u svoj tim, za koji kaže da će se hrabrom igrom suprotstaviti Špancima i tako pokušati da dođe do čuda.

"Čuda se dešavaju u fudbalu i mi ćemo pokušati da prođemo. Jedna smo od najboljih evropskih ekipa i pokazaćemo da smo dostojan rival Madriđanima. Ne predajemo se, ne mislimo o narednoj godini u Ligi šampiona. Teško je, ali sve je moguće u fudbalu. Čuda postoje u ovom sportu, pa zašto se onda ne bi dogodila", rekao je Terim.

Dortmund je ove godine sve bacio na Ligu šampiona i to se u potpunosti isplatilo. "Milioneri" su imali sjajnu sezonu u Evropi, nadigrali Real, Mančester Siti, Šahtjor, pa vjeruju da će slično proći i Malaga. Jirgen Klop je obećao da će njegov tim postići gol u revanšu. U prvom meču u Malagi, tim Jirgena Klopa je propustio brojne šanse za gol, ali njemački stručnjak je uvjeren da se to neće ponoviti. 

 "Naša velika greška u prvom meču nije to što nismo realizovali naše šanse, već kako smo reagovali na to. Moramo bolje od toga i ja vjerujem da možemo to. Atmosfera je bila zaista dobra u Malagi i ja sam ubijeđen da možemo da dodjemo do pobjede uz podršku navijača", rekao je Klop.

Malaga ide na revanš rasterećeno, jer je tim iz Andaluzije već učinio mnogo u ovom takmičenju. Trener Malage Manuel Pelegrini je nakon poraza od Sosijedada otišao u Čile na sahranu svog oca, ali će ipak stići da vodi ekipu večeras. I to dovoljno govori o homogenosti tima i koliko im znači ovo takmičenje.

"On će biti sa nama. Želimo da igramo za njega i izborimo plasman u polufinale. Postupak našeg trenera je za poštovanje, ništa nam nije rekao za oca, to pokazuje njegovu veličinu"izjavio je novinarima defanzivac Martin Demikelis. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније