Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta, Agencije ]

27. 05. 2015. 11:25 >> 11:16
1

PORTPAROL FIFA

"Blater bio u drugom hotelu"

Portparol Svjetske fudbalske federacije (FIFA) Valter de Gregorio rekao je da prvi čovjek svjetske kuće fudbala Jozef Sep Blater nije umiješan u slučaj hapšenja funkcionera FIFA i dodao da se u tim trenucima nalazio u drugom hotelu.

"Među uhapšenima nije Blater. On uopšte nije umiješan u ovaj slučaj", rekao je za agenciju AP portparol FIFA, istakavši da je Blater u trenucima kada su uhapšeni njegovi saradnici bio u drugom hotelu u Cirihu.

Švajcarska policija uhapsila je danas u Cirihu šest zvaničnika Svjetske fudbalske federacije (FIFA) na zahtjev Sjedinjenih Američkih Država, javile su agencije.

Kandidat na izborima za predsjednika (FIFA), jordanski princ Ali bin al Husein povodom hapšenja rekao je da je ovo tužan dan za fudbal.

"Ovo je tužan dan za fudbal", rekao je Ali novinarima agencije AFP.

Zvaničnici FIFA uhapšeni su, poslije pretresa u luksuznom hotelu "Bor o Lak", po nalogu američkih vlasti zbog sumnje u korupciju, reketiranje i pranje novca.  

Među uhapšenima su predsjednik Fudbalske federacije Kostarike Eduardo Li, kao i Džefri Veb, Eugenio Figuredo, Džek Varner, Hulio Roča, Kostas Takas, Rafel Eskuivel, Hose Maria Marin i Nikolas Leoz, tvrdi "Njujork tajms".

Slučaj je u vezi s primanjem mita u vrijednosti od više od 100 miliona dolara, vezano za poslove iz 1990-tih i fudbalska takmičenja u SAD i Latinskoj Americi, saopštilo je švajcarsko ministarstvo pravde.  

Zvaničnici FIFA okupili su se u Cirihu povodom izborne skupštine na kojoj je trebalo da se odlučuje o novom predsjedniku te organizacije. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније