Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

21. 04. 2013. 17:40 >> 17:40

SERIA A

Insinje brži od pištaljke, goleada u Firenci

Napoli je u posljednjim sekundama, došao do pobjede nad Kaljarijem i učvrstio drugo mjesto,dok je spektakl viđen u Firenci - "Viola" je protiv Torina ispustila prednost od 3:0, ali je ipak stigla do pobjede, zahvaljujući Romulu.

 Napoli je nastavio trku za Juventusom, odnosno bijeg od Milana. Kolumbijac Segundo Ibarbo je u 18. minutudoveo je goste u vođstvo.Ipak, poslije samo 20 minuta igre u drugom dijelu uslijedio je potpuni preokret. Astori (autogol) i Edison Kavani vratili su mir u Napulju.

Međutim, mir je kratko potrajao, jer je rezervista Marko Sau, samo tri minuta nakon ulaska u igru  izjednačio. Momci Valtera Macarija nijesu izgubili glavu, za šta su nagrađeni. Mladi Lorenco Insinje je u sudijskoj nadoknadi donio tri veoma važna boda Napolitancima, koji nastavljaju da sanjaju Skudeto.

Fiorentina je umalo od gotovog napravila veresiju i prosula vođstvo od 3:0.Već u osmom minutu meča na „Artemio Frankiju“ domaćin je poveo. Ljajić je pronašao Hunana Kuadradoa, a ovaj potom u maniru najvećih majstora poslao loptu preko glave i savladao nemoćnog Žoana-Fransisa Žilea.

U 15 minutu je već bilo 2:0. Borha Valero je spojio Alberta Akvilanija sa golom i prednost je udvostručena. Bivši igrač „viole“ Mario Santana je uposlio Paula Bareta, a Brazilac je nadmudrio Vivijana.

Fiorentina je opušteno ušla u drugo poluvrijeme, što su gosti Već u 56. minutu Santana je pogodio mrežu i uniostrah kod domaćih navijača. Strah je bio i više nego opravdan.  Alesio Ćerći je u 77. minutu donio izjednačenje gostima.

Ipak, da bodovi ostanu u Toskani, pobrinuo se rezervista Romulo. Brazilac je  četiri minuta prije kraja  pogodio mrežu za tri boda koja vraćaju Firencu u borbu za Ligu šampiona.

Inetr je prekinuo crni niz i u finišu slomio otpor Parme. Junak je bio veteran Tomaso Roki, koji je pogodio devet minuta prije kraja.

U Siciljanskom obračunu, Katanija i Palermo su remizirali 1:1. Vođstvo domaćima donio je Pablo Barientos,  da bi konačan rezultat postavio Josip Iličić u petom minutu nadoknade vremena, čime je održao nadu gostima, da mogu do opstanka.

Rezultati i strijelci:

Inter - Parma 1:0 (0:0)

(Roki 82)

Napoli - Kaljari 3:2 (0:1)

(Astori 50 a.g, Kavani 64, Insinje 90+2 - Ibarbo 18, Sau 71)

Sijena - Kjevo 0:1 (0:1)

(Pelisijer 45)

Katanija - Palermo 1:1 (0:0)

(Barientos 69 - Iličić 90+4)

Roma - Peskara 1:1 (0:1)

(Destro 51 - Kaprari 14)

Bolonja - Sampdorija 1:1 (1:0)

(Đilardino 24 - Sansone 59)

Fiorentina - Torino 4:3 (3:1)

(Guardado 8, Akvilani 16, Ljajić 33, Romulo 86 - Bareto 45, Santana 56, Ćerći 77)

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније