Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Mocart sport ]

02. 09. 2015. 10:14 >> 10:03

PRVENSTVO AMERIKE

Skola sam pobijedio prejaku Kanadu

Argentinski veteran protiv sebe imao devet NBA igrača, ali to ga nije previše interesovalo...

Viđali smo na djelu brojne veterane koji u poznim igračkim godinama uče „djecu“ zanatu i mnogo puta do sada podsjetili su nas da njihovo vrijeme nije prošlo.

To je ovog puta uradio čovjek koji iza sebe ima punih 20 godina prebogate karijere i koji i u 35. godini igra kao da je na početku. Luis Skola je mladim i nedovoljno iskusnim košarkašima Kanade očitao lekciju koju nikada neće zaboraviti, već na startu Prvenstva Amerike. Argentina je i na drugoj utakmici grupne faze ubilježila jako važnu pobjedu rezultatom 94:87 (17:20, 29:22, 25:24, 23:21), a novi centar Toronto Reptorsa  meč je završio sa 35 poena, 13 skokova, po dvije asistencije i ukradene lopte. I samo jednu izgubljenu loptu, za ukupan indeks korisnosti 33.

Prilično impresivne brojke upisao je jedan od najboljih krilnih centara s kraja 20. i početka 21. veka, na kojim bi svaki igrači pozavidio. Inače, dodatnu satisfakciju Skola će pronaći u tome da je protiv sebe imao čak devet igrača iz NBA lige (Benet, Ežim, Džozef, Nikolson, Olinik, Pauel, Sakre, Stauskas, Vigins).

Gaučosi u aktuelnom sastavu, bez Manua Đinobilija i Pabla Priđonija - imaju samo veterana Luisa Skolu! Čovjeka koji je žestoko namučio legendarnu generaciju jugoslovenskih asova, predvođenih Svetislavom Pešićem u čuvenom finalu u Indijanapolisu. Majstora koji je Argentini doneo zlato na Olimpijskim igrama u Atini i bronzu četiri godine kasnije. Asa zbog kojeg je Argentina jedan od najtrofejnijih reprezentacija na američkom kontinentu.

                                     

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније