Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

01. 10. 2015. 19:05 >> 19:08

DOMAĆINI DOMINANTNI

Pobjede Zadra i Olimpije na startu ABA lige

U prvim mečevima ABA lige, košarkaši Olimpije i Zadra ostvarili su pobjede pred svjim navijačima.

Zadar je slavio u hrvatskom duelu sa Cibonom, rezultatom 62:53 (18:8, 19:19, 12:16, 13:10).

Domaća ekipa je bila u prednosti tokom cijele utakmice, gosti iz Zagreba su jedino u početkom posljednje dionice propustili nekoliko prilika da naprave preokret.

Najbolji u ekipi Zadra bio je Amerikanac Glen Kouzi sa 20 poena i 4 asistencije, Marinković je dodao 11 poena i 7 skokova, a Ramljak 8 poena i 5 skokova. U gostujućoj ekipi Žižić je ubacio 11, Fišer 9, a Beriša i Hukić po 8 poena.

Cibona u drugom kolu dočekuje Tajfun, dok Zadar gostuje Krki u Novom Mestu.

I u Ljubljani je trijumf ostvario odmaći tim. Olimpija je u "Stožicama" bila ubjedjiva protiv skopskog MZT-a - 91:76 (22:16, 21:20, 25:22, 23:18).

Koliko je Olimpija bila dominantna govori i to da je dobila je sve četiri dionice, pa se pitanje pobjednika praktično nije postavljalo.

Pobjedničku ekipu je predvodio Sava Lešić sa 19 poena, a upisao je i 3 skoka. Zek Rajt je dodao 14 poena, 6 skokova i 4 asistencije, Horvat je ubacio 12, a Zagorac 11 poena. U sastavu MZT-a Đorđe Drenovac imao je 21 poen i 3 skoka, Luković je uz 14 poena imao 8 skokova i 4 asistencije, a Bunić je dodao 10 poena.

U narednom kolu Olimpija gostuje Igokei, a MZT dočekuje Metalac.

Večeras se igraju još dvije utakmice prvog kola regionalne ABA lige.

U Podgorici je u 19 sati počeo duel Budućnost Volija i Krke iz Novog Mesta.

U Beogradu se od 21 sat sastaju dva srpska tima. Branilac trofeja Crvena Zvezda ugostiće ekipu Mega Leksa, za koju nastupa bivši plej Budućnosti, Nikola Ivanović.

Drugi crnogorski predstavnik u ABA ligi, Sutjeska, sjutra gostuje šampionu Slovenije Tajfunu. Taj meč počinje u 17 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније