Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: S.V. [ kscg.me ]

23. 07. 2016. 16:26 >> 16:07

POČELI PRIPREME

Tanjević: Dobar rad će nam donijeti rezultat

Muška seniorska reprezentacija okupila se u Podgorici i nakon medicinskih pregleda i konferencije za novinare otputovala na Zlatibor, gdje će odraditi najvažniju fazu priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo naredne godine. Selektor Bogdan Tanjević za predstojeće pripreme računa na 17 igrača, a uz zadovoljstvo što su svi na pripreme došli u dobrom stanju, ističe da je cilj jasan i da će ekipa od prvog dana biti posvećena plasmanu na Eurobasket. Rivali u kvalifikacionoj grupi F su Gruzija, Slovačka i Albanija, a plasman na Eurobasket izboriće pobjednici sedam kvalifikacionih i četiri najbolje drugoplasirane selekcije.

"Pripreme će trajati 37 dana uz osam kontrolnih mečeva. U pripremnom periodu više volim treninge nego utakmice, ali su i kontrolni dueli odlična priprema za ono što nas čeka u kvalifikacijama. Svi igrači su u dobrom stanju dočekali početak priprema što su pokazali i medicinski pregledi. Očekuju nas naporne pripreme, tokom kojih ćemo u najvećem dijelu imati dva treninga dnevno. Nemamo mnogo vremena za uvodne treninge, jer već od starta moramo da krenemo sa visokim intezitetom treninga. Vjerujem u dobar rad koji će nadam se donijeti rezultat kome smo svi posvećeni, a to je plasman na Evropsko prvenstvo. Nema više reprezentacija koje se mogu dobiti sa 90 odsto napora, pa moramo da respektujemo sve protivnike u grupi i da iz takvog pristupa dođe željeni rezultat. Imamo odličan sastav i volio bih da ovakvu ekipa imam na okupu tokom sezone za takmičenje u Evroligi", kazao je Tanjević.

Crna Gora je na početku novog ciklusa nakon neuspjeha u prethodnim kvalifikacijama prije dvije godine i treba uraditi sve da se izbori plasman na Eurobasket, kaže kapiten nacionalnog tima i bek Budućnosti Suad Šehović.

"Na početku smo novog ciklusa koji je veoma važan za crnogorsku košarku. U ovom trenutku jedino što mogu da obećam je da ćemo uraditi sve da nam se ne ponovi ono što se desilo prije dvije godine kada nijesmo prošli kvalifikacije. Naša želja je da se plasiramo na Eurobasket i najvažnije je da početak kvalifikacija dočekamo u kompletnom sastavu. Rano je govoriti o protivnicima jer će biti vremena za analizu, ali sigurno je da respektujemo sve reprezentacije, svjesni ipak da sve zavisi od nas", kazao je Šehović.

Centar Valensije Bojan Dubljević vjeruje da će naporan rad i velika želja donijeti rezultat i vizu za Eurobasket koji će naredne godine biti održan u Turskoj, Izraelu, Finskoj i Rumuniji.

"Imamo priliku da se vratimo na evropsku scenu i imamo veliki motiv da ostvarimo cilj, a to je plasman na Eurobasket. Vjerujem da ćemo uz dobar rad, taj cilj i ostvariti – kazao je Dubljević.

Reprezentacija će na Zlatiboru boraviti do 16. avgusta i u tom periodu odigrati četiri kontrolna meča – Mađarska će biti protivnik 5. i 7. avgusta, a dueli protiv Švajcarske zakazani su za 10. i 13. avgust.

Turnir u Skoplju na programu je od 17. do 19. avgusta, a gostovanje selekciji Slovenije je zakazano za 27. avgust, što će biti i posljednja provjera pred početak kvalifikacija.

Crna Gora u premijernom meču u kvalifikacijama, 31. avgusta u Podgorici dočekuje selekciju Slovačke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније