Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Н.Р.

24. 08. 2023. 13:02 >> 13:17

UOČI MUNDIJALA

Dubljević i Radović: Želimo drugu fazu, spremni za izazove

Košarkaška reprezentacija Crne Gore sjutra počinje nadmetanje na Svjetskom prvenstvu, prvi rival je Meksiko. Centar i kapiten reprezentacije Bojan Dubljević istakao je na zvaničnoj pres konferenciji da želimo plasman u drugu fazu takmičenja.

"Ovo je nešto veliko za nas, jer smo mala zemlja - zaista je velika stvar igrati na ovakvom takmičenju. Prije četiri godine naš nastup je bio OK, ali sada želimo više - želimo još veću borbu, želimo da prođemo grupu, a potom i da iznenadimo", poručio je kapiten Dubljević.

Svjestan je Dubljević razlike igranja za reprezentaciju.

"Drugačije kada se igra za reprezentaciju, jer nemamo baš mnogo vremena da se spremimo, ali ni da se oporavimo. Igra se na svaka dva dana i svi daju sve od sebe - motivaciju, energiju za što bolji rezultat", dodao je Dubljević.

Crna Gora će igrati na drugom uzastopnom Mundobasketu, a ovo je drugo veliko takmičenje na koje će selektor biti Boško Radović.

"Iskreno dug put je iza nas, a ovdje smo stigli vjerovatno u najboljem sastavu koji imamo, ali mislim da to ne garantuje da ćemo dobiti utakmice, već to rade dobra enegrija, čvrsta igra i borba za svaku loptu", jasan je selektor Crne Gore.

Radović je istakao da je reprezentacija spremna.

"Očekujemo uzbudljivo prvenstvo, a smatram da imamo grupu u kojoj možemo da igramo i pokušaćemo da prođemo grupu. Mislim da imamo tri rivala koji igraju različitu vrstu košarke i moramo da budemo spremi na sve te stvari. Ali idemo utakmicu po utakmicu - prvi je Meksiko i trenutno mislimo samo na tu selekciju", dodao je Radović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније