Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: P.R. [ Beta ]

13. 01. 2017. 20:43 >> 23:52

POBJEDA I REALA

Slavili Galatasaraj i CSKA

Košarkaši Reala i Panatinaikosa izašli su kao pobjednici u neizvjesnim duelima protiv Makabija, odnosno Anadolu Efesa. Ranije večeras, i košarkaši Galatasaraja i CSKA iz Moskve ostvarili su pobjede u 17. kolu Eurolige i tako prekinuli serije od četiri, odnosno tri uzastopna poraza.

Real je savladao Makabi 80:75, dok je Panatinaikos poslije produžetka bio bolji od Anadolu Efesa 92:81 u 17. kolu Eurolige.

Madriđani su u penal završnici uspjeli da sruše “ponos Izraela”. Ajon i Fernandes ubacili su po 14, Ljulj 13, a supertalentovani Luka Dončić je uz 10 poena imao 11 skokova i osam asistencija. Kod gostiju po 18 koševa Rada i Gaudloka.

PAO je tokom većeg dijela susreta vodio protiv Efesa, ali je turski tim preokrenuo i bio nadomak pobjede u regularnom dijelu. Ipak, sumnjivi prekršaj omogućio je Majklu Džejmsu da iskoristi tri penala i donese produžetak Atinjanima, u kojem su bili mnogo bolji.

Blistao je Rivers sa 23 poena, te Đentile sa 15. U redovima ekipe iz Istanbula 15 poena Ertela, a jedan manje Grejndžera.

Galatasaraj je u Istanbulu sa 87:79 (17:17, 23:17, 25:23, 22:22) pobijedio Žalgiris iz Kaunasa i tako ostvario tek peti trijumf u ovosezonskom izdanju Eurolige.

Turski tim do pobjede je predvodio Bruno Fitipaldo sa 21 poena i šest asistencija, dok je Tibor Plajs postigao 17, uz sedam skokova, a Sinan Guler postigao je 16. Srpski košarkaš Vladimir Micov postigao je 11 poena, uz po pet asistencija i skokova.

U ekipi Žalgirisa istakao se Brok Motum sa 18 poena, dok je Paulijus Jankunas dodao 14.

Galatasaraj je poslije večerašnjeg trijumfa na pretposljednjem, 15. mjestu tabele Eurolige sa pet pobjeda i 12 poraza, dok je Žalgiris 14. sa skorom šest pobjeda i 11 poraza.

CSKA je u Moskvi deklasirao milanski Armani sa 101:64 (27:9, 29:16, 22:21, 23:18) i tako prekinuo seriju poraza i zadržao lidersko mjesto u Euroligi.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Nando De Kolo sa 22 poena, dok je Andrej Voroncevič postigao 18, a Miloš Teodosić postigao je 10, uz sedam asistencija i četiri skoka.

Armani je predvodio Milan Mačvan sa 19 poena i 11 skokova, dok je Krunoslav Simon postigao 15. Miroslav Raduljica je postigao 10 poena, uz tri asistencija i dva skoka.

CSKA na prvom mjestu Eurolige ima 13 pobjeda i četiri poraza, dok je Armani posljednji, 16. sa četiri trijumfa i 13 poraza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније