Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

08. 07. 2013. 16:08 >> 16:08

ISKORISTITI PRIPREME

Pavićević: Cilj nam je druga faza

Plasman u drugu fazu takmičenja osnovni je cilj crnogorske košarkaške reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, kazao je selektor Luka Pavićević.

On je rekao da će učinak u utakmicama protiv Bosne i Hercegovine, Makedonije i Letonije odlučivati o daljem plasmanu.

"Cilj nam je da u prvoj rundi napravimo najbolji mogući rezultat, kako bi u drugoj fazi napali jednako dobre protivnike. Pokušaćemo da se plasiramo i na Svjetsko prvenstvo, ali to za sada spada u domen snova i nadanja. Utakmice sa BIH, Makedonijom i Letonijom biće ključne kada je u pitanju plasman u drugi krug", rekao je Pavićević na konferenciji za novinare.

Pavićević je kazao da se reprezentacija nalazi u potpuno drugoj poziciji u odnosu na prošlogodišnje kvalifikacije.

"Nakon neuspješnog nastupa na EP u Litvaniji sumnjalo se u naš kvalitet. Odličnim rezultatima u kvalifikacijama uspjeli smo da dobijemo neophodno samopouzdanje", rekao je Pavićević.

On je kazao da će se pripreme iskoristiti na pravi način, kako bi se podigao nivo igre pred EP.

"Krećemo u osmonedjeljnu akciju, kako bi smo dostigli nivo igre potreban za učešće na EP. Pripremama moramo pristupiti sa velikom željom, a ukoliko ponovimo disciplinu od prošle godine, uspjeh neće izostati", rekao je Pavićević.

On je kazao da treba pričati o igračima koji su se odmah odazvali pozivu, a ne o onima koji su, kako je rekao, u specijalnoj situaciji.

"Pažnja treba da bude usmjerena na momke koji su se pojavili na ljekarskim pregledima. Više puta sam objasnio stvari vezane za igrače u specijalnoj situaciji. Vladimir Mihailović je povrijeđen i na njega nećemo moći da računamo, dok Nikola Peković nije još završio obaveze u Americi", rekao je Pavićević.

Nakon neuspjeha na prošlom Eurobasketu, naša selekcija je odigrala sjajno u kvalifikacijama. Zbog toga, svi rivali će nas gledati drugačije, smatra Blagota Sekulić.

 

Crna Gora će na EP, koje će od četvrtog do 22. septembra biti održano u Sloveniji, igrati u grupi B u Jesenicama sa reprezentacijama Srbije, Litvanije,BiH, Makedonije i Letonije.

Crnogorska reprezentacija će uvodni dio priprema odraditi u Podgorici, a odlazak na Zlatibor planiran je za 14. jul.

Izabranike Luke Pavićevića potom očekuju prijateljske utakmice u Budimpešti protiv Mađarske 26. i 27. jula.

Nakon toga reprezentativci se vraćaju u Bar, gdje će trenirati do odlazaka na turnire u Dubrovniku 14. i 15, i u Kopru 23. i 24. avgusta.

Finalna faza priprema biće odrađena u Baru, odakle je planiran polazak za Kranjsku Goru.

(tekst: Mina, video: TVCG))

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније