Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: P.R. [ Beta ]

10. 04. 2018. 22:15 >> 22:08
1

ALIMPIJEVIĆ PORUČIO

"Želimo da se vratimo u Pionir"

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je da su crveno-bijeli mnogo više željeli pobjedu od Budućnosti i istakao da je ponosan na svoju ekipu koja je pokazala mentalnu zrelost.

"Kao što je juče Budućnost željela više pobjedu, mislim da smo danas mi zasluženo slavili. Ponosan sam na igrače jer su dobro iznijeli ova 24 sata, pokazali su mentalnu zrelost. Isključivo su oni zaslužni za pobjedu, izbacili smo panično preuzimanje u prvim sekundama napada, to je bila posljedica tenzije koja se stvorila. Sada je odbrana bila odlična, za razliku od juče", rekao je Alimpijević novinarima u dvorani Aleksandar Nikolić.

Poslije prva dva meča finala plej-ofa ABA lige neriješeno je 1:1, pošto su crveno-bijeli večeras slavili sa 69:59 u drugom meču.

Alimpijević je naglasio da je najvažnije pronaći put do pobjede.

"Pojavljuje se konstantno neki novi pojedinac, nijesu samo važni poeni, važno je da je koncentracija bila na nivou i da su odradili postavljene zadatke. Kontrolisali smo skok i ta energija je bila bitna. Možda i presudna", rekao je on.

"Budućnost je i sada odigrala sjajno... Znamo kakva će atmosfera biti, ali mi želimo da se vratimo u Pionir. Danas smo dobili unutrašnju igru, oba centra su odigrali dobro i trebalo bi tako da dobijemo još prostora za otvorenije šuteve", dodao je Alimpijević.

Na pitanje koliko je bilo teško nositi se s pritiskom tokom meča, Alimpijević je kazao da je najteže bilo na sastanku.

"Najteže je bilo danas na sastanku, na terenu kada počne utakmica ta težina za nijansu opada. Na sastanku je bilo važno da se igrači ohrabre, ali ipak je bitno i ne pretjerati u tome jer je svakako veliki pritisak", rekao je trener Zvezde.

Treća utakmica biće odigrana u petak u Podgorici.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније