Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

23. 07. 2013. 23:13 >> 23:27

PRIPREME NA ZLATIBORU

Bakić: Cilj - da smo najspremniji tim na EP

Reprezentativac Crne Gore Boris Bakić kazao je da su svi skoncentrisani na ono što rade tokokm priprema na Zlatiboru, i da je želja svih da budu najspremnija ekipa na Evropskom prvenstvu.

Nakon uvodne sedmice priprema u Podgorici, košarkaši Crne Gore na Zlatiboru odrađuju glavnu fazu priprema za Evropsko prvenstvo u Sloveniji, koje je na programu od 4. do 22. septembra.



U taboru naše reprezentacije fokusirani su na podizanje forme i uigravanje ekipe, ali prate i šta rade rivali u grupnoj fazi, u kojoj će protivnici biti Srbija, Litvanija, Makedonija, Bosna i Hercegovina i Letonija.

"Želimo da budemo najspremnija ekipa na Evropskom prvenstvu. Svi smo podređeni našoj igri i razmišljamo samo o tome da mi budemo maksimalno spremni za izazove koji nas očekuju u Sloveniji. Ima dosta vremena do početka Evropskog prvenstva, ali koliko nam obaveze dozvoljavaju, pratimo i šta rade rivali u grupi. Ukoliko mi budemo odradili pripreme na najbolji način, u što ne sumnjam, vjerujem da možemo da opravdamo očekivanja i ostvarimo dobar rezultat u Sloveniji, kazao je Bakić za sajt KSCG.

Reprezentacija će do četvrtka boraviti na Zlatiboru, kada putuje na turnir u Šombatelju, na kojem će u petak i subotu odmjeriti snage protiv domaćina Mađarske i selekcije Austrije. To će biti i prve provjere za "crvene" i predstavljaće dobre provjere pred nastavak priprema.

"Turnir u Mađarskoj kao i kontrolni mečevi koji nas u avgustu očekuju u Hrvatskoj i Sloveniji će nam značiti puno na uigravanju tima. Važno je da da svi ostanemo zdravi, da kontrolne mečeve odradimo na najbolji mogući način, jer je sve podređeno Evropskom prvenstvu i najvažnije je da tamo budemo na najvišem nivou. Pripremni mečevi će nam pokazati kako smo radili u proteklom periodu, stručni štab će imati priliku da uoči pozitivne stvari, ali i detalje na kojima treba da radimo u nastavku priprema", rekao je Bakić, koji je nedavno potpisao ugovor sa Igokeom.

Poslije fantastičnog skora i svih deset pobjeda u kvalifikacijama, očekivanja od Evropskog prvenstva u Sloveniji su velika, ali Bakić ističe da nema euforije, jer se razmišlja samo o ostvarenju prvog cilja, a to je prolaz u drugu fazu šampionata.

"Na Evropskom prvenstvu se očekuje mnogo od nas, ali veliki broj reprezentacija dolazi u Sloveniju sa željom da ostvari dobar rezultat i ima velike ambicije. Mi smo čvrsto na zemlji, u ovom trenutku ramišljamo samo o tome da pripreme odradimo na najbolji način, a sigurno je da ćemo u Sloveniji dati sve od sebe da opravdamo očekivanja javnosti i navijača i ispunimo naše ciljeve", poručio je naš reprezentativac.

Na pripremama na Zlatiboru je 17 igrača, dok će se Nikola Peković i Nikola Vučević pripremama nacionalnog tima priključiti 1. avgusta.

Na Evropskom prvenstvu u Sloveniji Crna Gora će igrati u B grupi u kojoj su još i Srbija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Litvanija i Letonija.

(KSCG)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније