Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

14. 02. 2013. 23:36 >> 23:33

POLOVIČAN UČINAK DOMAĆINA

Evroliga: Efes prekinuo seriju Reala

U jednom od derbija druge faze Evrolige, košarkaši Anadaolu Efesa pobijedili su večeras u Istanbulu madridski Real 74:72.

Na 12 sekundi do kraja Savanović je bio polovično precizan sa penala, gosti su imali šut za pobjedu preko Džejsija Kerola, ali je on bio neprecizan. Efes je, na kraju, zasluženo slavio pošto je vodio tokom cijele utakmice.

Obje ekipe sada imaju po šest pobjeda i poraz.

Najefikasniji kod domaćih bio je Džamon Lukas sa 16 poena, Duško Savanović imao je 13 poena, Farmar je upisao 10, a Vujačić 9 poena.

Rudi Fernandes predvodio je Real sa 14 poena, ja, Džejsi Kerol i Felipe Rejes postigli su po 11 poena, a Serhio Rodriges 10.

CSKA je opravdao ulogu favorita i pobijedio PAO sa 86:69 (25:15, 10:16, 31:19, 20:19). Puleni Etorea Mesine su čitav meč kontrolisali dešavanja na parketu i stigli do pete pobjede u drugoj fazi Evrolige.

Već prvu dionicu Moskovljani su dobili sa 25:15, ali su tu prednost gosti ublažili, i na poluvrijeme otišli sa zaostatkom od četiri poena. „Armejci“ su ponovo podigli tempo u nastavku, i dobili treću četvrtinu sa 31:19. U posljednjem dijelu CSKA je rutinski održao stečenu prednost, do konačnih – 86:69.

Miloš Teodosić je bio najbolji u pobjedničkom sastavu sa 20 poena, sedam asistencija i četiri skoka. Poslije pleja srpske reprezentacije, u taboru CSKA najefikasniji je bio Soni Vims sa 19 poena.

U grčkom timu izdvojio se Maciulis sa 15 poena, a jedini dabl-dabl ostvario je bivši igrač Partizana Džejms Gist sa 12 poena i 10 skokova. Još jedan nekadašnji igrač "crno-bijelih", Stefon Lazme, postigao je 12 poena, a za dabl-dabl su mu nedostajala dva skoka.

Makabi je dočekao Barselonu, i bilo je neizvjesno do poluvremena, na kom je gostujuća ekipa imala dva poena poena prednosti. U trećem je Barsa dodala gas, napravila značajnu razliku, i ušla u finiš sa 14 poena prednosti. Tek tada se trgao Makabi, ali kasno za preokret, i sa nedovoljno raspoloženih igrača, pa su momci Ćavija Paskvala zasluženo pobijedili (77:82).

Alba i Unikaha su odigrale meč koji je bio uzbudljiv od početka do samog kraja. Na odmor je Alba otišla sa prednošću od osam poena, Unikaha je treću dionicu dobila sa 21:9, pa se ušlo u neizvjestan finiš. Ipak, Obradovićev tim nije zadržao prednost od pola koša, jer je Viliams pogodio sa zvukom sirene za pobjedu Unikahe 67:65.

 Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Krunoslav Simon sa 12 poena, Fran Vaskez je imao jedan manje. U domaćem timu Deon Tompson je imao 16 poena i devet skokova.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније