Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

21. 01. 2019. 20:33   >>  22:08 2

DJELIMIČNO ZADOVOLJAN

Repeša: Postigli smo mali cilj

Postigli smo mali cilj, ne kompletan koji smo željeli, a to je pobjeda sa više od pet razlike, ocijenio je trener Budućnosti Jasmin Repeša.

Košarkaši Budućnost pobijedili su večeras Cedevitu 80:78 (21:22, 19:20. 20:19 i 20:17) u 16. kolu regionalne ABA lige.

"Postigli smo mali cilj, ne kompletan koji smo željeli, a to je pobjeda sa više od pet razlike. Međutim, kako se utakmica razvijala, moramo biti srećni sa trijumfom jer ne bi bilo nezasluženo da su slavili. Čestitam Cedeviti na odličnoj igri, a mi nijesmo imali energiju i odbranu, kao protiv Reala. Nijesmo našli lagana rješenja za njihova odvajanja na 'low costu'. Međutim, nije nam nedostajala želja. Skokovima na kraju utakmice smo ih uhvatili i upisali pobjedu, koja je važna za nas", rekao je Repeša.

Budućnost je došla do 11. pobjede koliko ima i Cedevita. Te dvije ekipe dijele drugo mjesto, ali je Cedevita u prednosti jer je u utakmici u Zagrebu pobijedila sa pet poena razlike 63:58.

"Gledamo samo sebe, idemo utakmicu po utakmicu. Nema razloga da budemo opterećeni sa Cedevitom. Meni je najvažnije da neke segmente na prvom sljedećem treningu poboljšamo. Ključno je da kompletiramo sistem igre. Najviše bih volio da smo na početku sezone i da imamo šanse da budemo prvi, ali je najbitnije da dočekamo zdravi, svježi i u dobroj formi završnicu sezone", zaključio je Repeša.

Njegov kolega Slaven Rimac ocijenio je da je u napetoj utakmici u "Morači" ishod mogao biti drugačiji.

"Utakmica je bila napeta. Budućnost je pobijedila, a isto tako je pobjeda mogla otići na našu stranu. Čestitam svojim igračima i igračima Budućnosti, kojima nije bilo lako s obzirom da su prije tri dana igrali protiv Reala i vidjelo se da su malo mentalno prazni", kazao je Rimac.

Rimac je istakao da je zadovoljan utakmicom.

"Ono što je naš cilj je da prije svega energetski podignemo igrače jer je evidentno da su neki pali. Mislim da je ovo bila dobra utakmica. Šteta, ali tako je to u sportu", zaključio je Rimac.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније