Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

24. 06. 2019. 17:23 >> 17:22
3

BOGDAN TANJEVIĆ

Varajić je bio jedan od najboljih igrača bivše Jugoslavije

Bogdan Tanjević, koji je sa klupe vodio Bosnu do titule prvaka Evrope, kazao je da je Žarko Varajić bio jedan od najboljih igrača bivše Jugoslavije svih vremena.

Varajić je preminuo sinoć u 67. godini.

“Koliko god smo bili male razlike u godinama, imao sam odnos s njim kao otac ili brat. Traumatično je, nažalost, nijesmo to mogli spriječiti i nekako smo bili spremni za ovakvu situaciju. Bolest je bila duga i teška, bilo je puno pokušaja da se to izliječi, ali je bio u jako teškoj situaciji”, rekao je Tanjević za klix.ba.

Tanjević je bio trener Varajiću u Bosni.

“Svi članovi zlatne ekipe su se čuli, sve nas je pogodila ova informacija. Sigurno je da će Žarko biti upamćen kao jedan od najboljih košarkaša BiH, ali i bivše države Jugoslavije, a njegov rekord iz finala Kupa evropskih šampiona kada je Bosna postala prvak Evrope vjerovatno nikada neće biti oboren”, kazao je Tanjević.

Varajić je rođen u Nikšiću, u finalu Kupa šampiona protiv Varezea je ubacio 47 poena, a tada nije postojao šut za tri poena.

Sa reprezentacijom SFRJ ima olimpijsko srebro iz Montreala 1976, po jedno zlato i srebro sa evropskih prvenstava.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније