Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Arena / Pobjeda ]

19. 07. 2019. 12:24 >> 12:23

28 MILIONA $

Vučević najskuplji Evropljanin u NBA

Crnogorski reprezentativac Nikola Vučević naredne sezone u Orlandu u NBA ligi zaradiće 28 miliona američkih dolara (24 miliona eura), po čemu će biti 22. igrač po visini zarade na svijetu.

Upravo u prvoj godini novog četvorogodišnjeg ugovora, koji je potpisao početkom mjeseca, slavni centar iz Bara će zaraditi najviše novca. Uprava Orlanda je insistirala, a Nikola prihvatio, na takvoj strukturi ugovora da se radi o postepeno opadajućoj svoti. Tako će u četvrtoj godini ugovora naš reprezentativac zaraditi 22 miliona dolara. Razlog za to je želja i kluba i Vučevića, da Orlando dobije dodatni prostor u budžetu za angažovanje igraća u godinama pred nama.

Detaljnu listu plata igrača za narednu sezonu već je objavio američki ESPN. Ona je otkrila da je Crnogorac najplaćeniji Evropljanin i igrač koji ne dolazi iz SAD-a za nastupajući sezonu najjače lige svijeta.

U rangu Nikoline plate je, na primjer, zarada velike zvijezde Pola Džordža po ugovoru u Los Anđeles Klipersima (30.6 miliona dolara). Najbolji Igrač prethodnog NBA finala Kavaj Lenard. superstar koji je takođe potpisao za Kliperse. zaradiće 32.7 miliona dolara-na 11. je mjestu zarada u ligi. Te svote najbolje svjedoče, koliko Orlando cijeni Vučevića i koliko je Nikola bitan u dugoročnim planovima tima sa Floride.

Kada su igrači na istoj poziciji “petice” u pitanju, niko naredne sezone neće zaraditi više od Vučevića u NBA! Samo će Al Horford iz Filadelfije imati istu platu. Više od 35 miliona dolara naredne sezone zaradiće samo Šestorica igrača, a svaki od njih je istinski superstar moderne košarke. Najveći ugovor u NBA Imaće plejmcjker Golden Stejta Stefon Kari 40.2 miliona dolara za narednu sezonu. Iza njega su takođe bekovi Kris Pol iz Oklahoma Sitija i Rasel Vestbmk iz Hjustona, sa istom platom od 38.5 miliona dolara.

Četvrto i peto mjesto dijele Kevin Djurent (Bmklin) i Džejms Harden (Hjuston) sa 38.2 miliona dolara. Interesantno. Djurent je tu platu dobio u Netsima iako je velika vjerovatnoća da naredne sezone neće igrati zbog teške povrede Ahilo ve tetive, makar u regularnom dijelu, prije plej-ofa. Tek na šestom mjestu je tebron Džejms. superstar Los Anđeles Lejkersa. Nje gova struktura ugovora tako je postavljena, da dozvoljava slavnom klubu više prostora u budžetu. Slavni centar L ejkersa Entoni Dejvis tek je na 36. mjestu sa 27,1 milion dolara za narednu sezonu…

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније