Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

30. 12. 2019. 17:05 >> 17:35
10

ČOVIĆ PORUČIO

Nijesmo željeli nikakav rizik da preuzmemo

Nebojša Čović, predsjednik Crvene Zvezde, kazao je da taj klub nije doputovao na meč sa Budućnosti Voli zbog upozorenja bezbjednosnih organa Srbije.

“Stupili smo u kontakt sa našim bezbjednosnim organima, kao i u svakom slučaju kad idemo na put. Stupili smo u kontakt i sa predsjednikom ABA lige 28.12. poslali smo mu dopis i opisali rizike. Već tada smo imali prvu procjenu naših agencija, da se ne može garantovati da neće biti nacionalnih ispada navijača prema simpatizerima ABA lige", kazao je Čović na pres konferenciji.

Čović smatra da nijesu bili dovoljni dopisi garantovanja bezbjednosti MUP-a Crne Gore.

"Ovo su bezbjedne procjene jedne države u kojoj se dešavaju neki procesi koje ne bih želio da komentarišem. A s druge strane imate procjene naših organa, zasigurno ću da povjerujem našim organima".” kazao je Čović na pres konferenciji.

Zvezda je tražila da se meč odloži za 24. februar, kada crnogorska reprezentacija igra kvalifikacije za Eurobasket.

“Zvezdi je više odgovaralo da se igra danas, jer nam je gust raspored. Naši ljudi su tražili slobodan termin, to je bio 24. februar. Čak bi pristali i na neki drugi termin po cijenu da igramo više utakmica u nekoliko dana. Nijednog momenta nijesmo željeli da budemo učesnici nečeg što nosi visoki rizik i to nam je bila jedina namjera. Sinoć je trebalo da otputujemo, ali smo odustali jer su se tamo dešavali događaji koje smo vidjeli u medijima.” kazao je Čović i dodao:

“Nama nijesu agencije rekle da ne idemo, ni država. Ostavljeno je na nama da odlučimo, a nijesmo željeli nikakav rizik da preuzmemo.”

On je rekao da Zvezda ne želi da ruši ligu.

"Mnogo je Zvezda uložila u ovu ligu. I budite sigurni da nama nije cilj da rušimo ovu ligu. Ali ne možemo više ni da trpimo. Jedino je što nijesmo željeli da učestvujemo u političkim zbivanjima u Crnoj Gori. Stvarno ne znam zašto bi bio problem da se pomjeri utakmica za sedam ili 10 dana? Čak se nijesmo ni vodili ranijim dešavanjima, osim što ne možemo da imao povjerenje", kazao je predsjednik "crveno-bijelih"

Na pitanje šta ako Predsjedništvo ABA lige zbog ovoga donese odluku protiv Zvezde, Čović je rekao:

"Kako mislite da donese odluku protiv Crvene zvezde? Retroaktivno? Postojale su dvije opcije. Jedna je bila da se odlaže utakmica i da se ne odlaže utakmica, da nam se kaže morate da dođete u 18 sati u ponedjeljak. I obje odluke bismo poštovali. Ali, čija je onda to odgovornost, a niko neće da preuzme odgovornost", kazao je Čović.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније