Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

02. 10. 2013. 19:17 >> 19:17

EVROLIGA(KVALIFIKACIJE)

Ostende šokirao Himki!

Belgijski Ostende priredio je iznenađenje u četvrtfinalu kvalifikacionog turnira za Evroligu, koji se igra u Viljnusu, pošto je eliminisao je favorizovani Himki rezultatom 90:79 (20:18, 19:22, 21:19, 30:20).

Tim iz Podmoskovlja bio je prvi favorit za plasman u elitno takmičenje, ali će za asove poput Mikaela Želabala, Pola Dejvisa, Marka Popovića, Sergeja Monje... najelitnije takmičenje ove sezone ostati san.

Junak trijumfa tima iz Ostendea bio je Pjer Žile sa 16 poena i pet pogođenih trojki iz osam pokušaja. Žile je ubacio tri šuta iza linije 6,75 u posljednjih pet minuta kada se lomio rezultat.

Pored Žilea sjajan je bio i Rajan Tompson sa 19 poena. Važnu ulogu imao je i centar Andrija Stipanović sa po devet poena i skokova.

U ekipi Himkija Pol Dejvis je bio ubjedljivo najbolji sa 32 poena i sedam skokova, dok je Peteri Koponen postigao 16 poena. 

Belgijanci će u polufinalu igrati protiv pobednika meča Nimburk – Banvit. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније