Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

25. 09. 2020. 21:06   >>  21:12

ZAMJENA ZA MATIJANGA

Džons novo pojačanje Cedevita Olimpije

Košarkaški klub Cedevita Olimpija angažovao je danas dosadašnjeg igrača Darušafake Džaroda Džonsa.

Džons je na koledžu nastupao za ekipu Bol stejt, da bi zatim karijeru nastavio u Evropi, gdje je igrao za Kijev, Albu Fehervar, Pakš i Solnok. Iz nastupa u Mađarskoj dobio je i državljanstvo te zemlje.

U Francuskoj je nastupao za ekipe Višija i Monaka, jednu sezonu proveo je u italijanskoj ekipi Pezaro, a nastupao je i u turskoj Karšijaki.

Džons je zamjena za povrijeđenog igrača Mangoka Matijanga i pokriva pozicije centra i krilnog centra.

Prošle sezone igrao je u Darušafaki, u utakmici protiv ekipe Olimpije u Evrokupu zabilježio je devet poena. Prosječno je u Evrokupu bilježio 9,8 poena i 6,3 skoka po meču.

Sportski direktor Cedevita Olimpije Sani Bečirović rekao je da je ekipi bila potrebna zamjena za povrijeđenog Matijanga.

"Na tržištu jednostavno nije bilo igrača koji bi tako lako zamijenio povrijeđenog igrača. Odlučili smo se da idemo u drugom smjeru i doveli smo Džounsa", naveo je on za klupski sajt.

Trener Jurica Golemac dodao je "da su o Džonsovim igrama dobili pohvale iz ekipa u kojima je nastupao, te da će igra ekipe morati da se prilagodi njegovim karakteristikama".

Džouns je naveo da je srećan što dolazi u Ljubljanu, u ekipu koja ima veliku tradiciju, uz nadu da će on biti dio istorije kluba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније