Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

01. 11. 2013. 23:00 >> 23:08

EVROLIGA

PAO nakon preokreta savladao Zvezdu

Panatinaikos se provukao u paklu "Pionira" i nakon velikog preokreta i produžetka nanio Crvenoj Zvezdi treći poraz u Evroligi 90:86. Zvezda je na poluvremenu imala 15 poena prednosti, ali nije izdržala nalet gostiju u nastavku.

Crvena Zvezda je u prvom dijelu bila mnogo bolja i kontrolisala igru i rezultat. Briljirao je Jaka Blažič, pa je Zvezda na pauzu otišla sa 15 poena prednosti i 48 ubačenih poena u duelu sa šestostrukim šampionom Evrope.

Onda je uslijedio neshvatljiv pad, odbrana je popustila, što je Panatinaikos iskoristio i na krilima fantastičnog Nikosa Papasa počeo da topi prednost.Nešto bolja igra domaćih viđena je na startu posljednje četvrtine kada Zvezda uspijeva da vrati prednost od 10 poena.

Ipak, tada nastupa drama i veliki broj grešaka košarkaša Crvene zvezde koji minut i po prije kraja ulaze u deficit. Ali, PAO nije prelomio meč, jer je Dijamantidis promašio slobodno bacanje za pobjedu, što je kaznio Šilb i trojkom odveo meč u produžetak.

Bramos i Maciulis pogodili su dvije trojke na startu produžetka, a Panatinaikos je tu prednost iskusno održao do kraja.

Real Madrid je sa 93:74 razbio Armani, uz odličnu partiju Nikole Mirotića. On je utakmicu završio sa 19 poena i šest skokova, Rudi Fernandez je dodao 16, uz šut k 7/7 unutar linije 6,75, a Felipe Rejes je uz 14 poena imao i devet skokova.

Kod ekipe iz Milana, istakli su se Kit Lengford sa 17, Samardo Samjuels sa 13.

Poljski šampion Zjelona Gora ostvario je prvu pobjedu ikada u Evroligi, i to protiv Montepaskija 73:65.

Momci Mihajla Uvalina su odlično krenuli protiv Sijene i bili bolji u prvih 20 minuta. Zatim su se mklo uplašili pobjede u trećoj dionici, ali su usjpeli da zadrže prednost pri kraju i ostvare istorijski trijumf.

Najzaslužniji za pobjedu Zjelone Gore je Lukaš Kozarek sa 15 poena, dok su mu pomogli naš Dragičević sa 12 i Ejenga 13 poena.

Džošua Karter sa 16 koševa je bio najraspoloženiji u Sijeni.

U meču Bamberga i Efesa slavili su Njemci 88:86. Iako je turska ekipa imala prednost većim dijelom meča, slavio je Bamberg, a heroj pobjedee je bio Kejsi Džejkobs koji je postigao trojku u posljednjim sekundama i ubacio 23 poena ukupno.

Njemu su pomogli Anton Gavel sa 17 i Žamar Smit sa 14 koševa. U Efesu najbolji je bio Duško Savanović sa 17 poena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније