Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Mina ]

12. 05. 2021. 14:07 >> 14:07

KOŠARKAŠKI SAVEZ

Dabanović novi selektor 3x3 reprezentacija

Marko Dabanović novi je selektor 3x3 reprezentacija Crne Gore, saopšteno je iz Košarkaškog saveza.

Navodi se da je Dabanović od početka razvoja 3x3 u okviru Košarkaškog saveza dio nacionalnog tima i da je od 2017. godine na čelu selekcije.

Dabanović je kazao da je, iako je i dalje aktivan kao igrač, prihvatio poziv direktora reprezentacija Košarkaškog saveza Filipa Patkovića da bude selektor svih 3x3 reprezentacija.

"Ubijeđen sam da ovu priču zajedničkim snagama možemo da dignemo na veći nivo. Moja ideja je da proširimo reprezentativne selekcije od dosadašnjih U18 i seniorske, da uključimo još U23 selekciju kao i košarkašice što je od velike važnosti", rekao je Dabanović.

On je najavio da seniore prve obaveze očekuju krajem juna i nastup na kvalifikacionom turniru u Izraelu za plasman na Evropsko prvenstvo.

Na turniru će, pored crnogorske i selekcije domaćina, učestvovati još Poljska, Češka, Švajcarska, Španija, Njemačka, Austrija, Belgija, Turska, Portugal, Hrvatska, Grčka, Andora i Azerbejdžan.

Komentarišući šanse crnogorske selekcije na turniru, Dabanović je kazao da od tih reprezentacija najveća opasnost prijeti od Poljaka, Švajcaraca, Austijanaca, Njemaca i Hrvata koji su redovni učesnici Svjetskih i Evropskih prvenstava.

"Sastavićemo dobar tim, odraditi pripreme i bićemo spremni. Zahtijevam veliko zalaganje i posljednji atom snage da se ostavi na terenu za svoj tim i za svoju državu. Samo tako možemo očekivati napredak i plasman na neko veliko takmičenje", rekao je Dabanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније