Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V. [ Beta ]

01. 08. 2022. 17:52 >> 17:49

SAVEZ SAOPŠTIO

Francuski košarkaši koji potpišu za ruski ili bjeloruski klub ne mogu u reprezentaciju

Francuski košarkaši koji su već angažovani ili koji će tek potpisati za neki ruski ili bjeloruski klub neće moći da igraju za nacionalne selekcije do kraja rata u Ukrajini, saopštio je danas tamošnji Košarkaški savez.

"Igrači i treneri više neće biti birani za nacionalne timove ako potpišu ugovor sa nekim ruskim ili bjeloruskim klubom sve dok traje sukob", saopštio je Košarkaški savez Francuske.

Odluka je, kako se dodaje, donijeta 28. jula i "odnosi se na igrače koji su već potpisali ugovore sa ruskim ili bjeloruskim klubovima".

Ovo pitanje našlo se u žiži nakon što su francuski reprezentativci Livio Žan-Šarl i Luj Laberi potpisali za CSKA iz Moskve, odnosno Uniks.

Poslije invazije ruske vojske na Ukrajinu 24. februara, Međunarodna košarkaška federacija odlučila je da do daljeg isključi Rusiju i Bjelorusiju iz svih svojih takmičenja. Istu odluku donijela je i Evroliga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније