Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

19. 04. 2023. 11:23 >> 11:27

NBA

Garland predvodio Klivlend do izjednačenja u seriji

Klivlend Kavalirsi su dobili Njujork Nikse 107:90 i tako se iskupili za prvi poraz u ovoj seriji.

Glavni nosilac igre u pobjedi tima iz Ohaja je bio Darius Garland, koji je imao nešto mirniji prvi meč u kojem je njegov tim izgubio pred domaćom publokom, pa zato sada ništa nije prepuštao slučaju i meč je završio sa 32 poena.

Od toga čak 26 je ubacio u prvom poluvremenu, gdje je posebno do izražaja došla druga četvrtina koju je Klivlend dobiuo sa 34:17, i tu je praktično prelomio utakmicu.

"To je naš All star igrač kakvog znamo, izašao je večeras na parket sa misijom. Vidjelo se po pogledu na početku da će da bude njegova noć", kazao je Donovan Mičel, koji je pobjedi doprinio sa 17 poena i njegovim rekordom u plejofu - čak 13 asistencija.

Garland je upravo u toj drugoj dionici dominirao sa 15 ubačenih poena pa su njegovom minijaturom domaći stekli nedostih 20 poena prednosti.

Najveća prednost stigla je u zadnjoj četvrtini kada je semafor pokazivao +29, ali Njujork je uspio na kraju da smanji na 17 razlike.

Odlična partija i Krisa Laverta koji je sa klupe ubacio 24 poena.

Postavlja se pitanje zašto je u i onako izgubljenoj utakmici Tom Tibodo poslao kompletnu prvu petorku i držao je do kraja meča. To je međutim i njegovv stil košarke.

Kod Niksa Džulijus Rendl je dao 22 poena, Džejlen Brunson je dao 20.

Rendl je pred kraj meča imao i situaciju sa Džaretom Alenom koji ga je u kontri namjerno faulirao. Došlo je do svađe sa nekoliko igrača Kavsa ali i sa trenerom Džej Bijem Bikerstafom.

"Čemu takva grubost. Kapiram da je plejof, ali nikada ne bi trebalo da se ide da se svjesno povrijedi igrač", kazao je Rendl.

Serija se sada seli u Njujork a rezultat je 1:1.

"Nema šta da se puno priča o atmosferi. To je Garden momci", uputio je pozivnicu Rendl na kraju meča.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније