Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

С.В. [ Beta ]

12. 05. 2023. 20:04 >> 23:02

IZRAELCI SAVLADALI TENERIFE

Džikićev Hapoel u finalu Fiba Lige šampiona, za titulu sa Bonom

Košarkaši Hapoela iz Jerusalima plasirali su se večeras u finale Fiba Lige šampiona, pošto su u Malagi u polufinalu savladali ekipu Tenerifa sa 69:68 (15:18, 19:12, 18:12, 17:26).

Hapoel je u završnici treće četvrtine vodio sa 15 poena razlike (52:37), da bi španski tim, koji je branio titulu, preokrenuo i poveo sa 61:58 u posljednjoj deonici.

U neizvjesnoj završnici 20 sekundi prije kraja odlučujući koš za pobjedu izraelske ekipe postigao je Kadin Karlington.

Karlington je u pobjedničkoj ekipi postigao 19 poena, Sim-Sander Vene je dodao 15, a Levi Rendolf je u ekipi bivšeg trenera Budućnosti Aleksandra Džikića upisao 12 poena.

Marselinjo Uertas je bio najefikasniji u ekipi sa Kanarskih ostrva sa 20 poena, uz pet skokova, dok je 18 poena i šest uhvaćenih lopti zabilježio Giorgi Šermadini.

Hapoel će u finalu igrati protiv Bon koji je iznenadio Unikahu 69:67. .

U nedelju od 17.00 igra se meč za treće mjesto, dok je finale na programu tri sata kasnije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније