Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

01. 09. 2023. 10:14 >> 11:45
1

MUNDOBASKET

Poluvrijeme za ponos, diku i istoriju: Crna Gora - SAD 46:46

Košarkaši Crne Gore igraju protiv rerezentacije SAD prvi meč druge faze Svjetskog prvenstva u košarci.

TREĆA ČETVRTINA:

Kakva akcija na otvaranju drugog poluvremena Nikole Vučevića. Prvo nije imao dobar posjed, dodao je za Radončića, tražio loptu opet i onda je "školovao" najboljeg defanzivca NBA lige Džeksona.  Dabl dabl učinač našeg centra.

Kod Amerikanaca Edvards veže četiri poena. 

Međutim Simonović i Vučević ne daju rezultat.  Probao je Edvards ponovo seriju, ali ga je sačekao na blokadi Nikola Vučević. 

Sudije su dozvolile HArtu da pogodi, iako je očigledno napravio faul u napadu nad Kendrikom Perijem. 

DRUGA ČETVRTINA: 

Počinjemo dobrom odbranom Duljevića nad Bankerom, a onda Vladimir Mihailović trojkom vraća prednost našem timu.  Nastavak istog scenarija. Dobra odbrana naših, ali lošija realizacija napada. 

Dobra dva ofanzivna posjeda smo dobili preko našeg kapitena Bojana Dubljevića. Prvo je pogodio horog, a onda ofanzivan skok i no look asistencija za Radovića. 

Selektor Radović i dalje drži drugu petorku na parketu, baš kao i u prethodna tri meča sa ravnomjernim rasporedom igranja naših momaka. 

Devet grešaka u napadu do sada, a SAD idu na plus šest. Nakon tajmauta odlična dva napada za Nikolu Ivanovića. Novi član VTB lige je pogodio oba puta i smanjio prednost Amerikanaca na dva poena. Ivanović je potom sjajno odigrao pas za Dubljevića, a novi član Zenita pogađa sa perimetra.

Kendrik Peri!!!! Nije bio precizan na prodorima, ali je pogodio trojku sa zvukom sirene za kraj napada i to sa 8 metara. 

Potom je došla nevjerovatna odluka sudija. Kesler je zakucao, Simonović je probao da ga blokira i napravio faul. Igrač Jute je probao nesportski da se ponese što je izazvalo reakciju našeg reprezentativca. I sudije su to okarakterisale kao namjeran faul i tehničku grešku za našeg krilnog centra. 

Međutim to kao da je probudilo inat kod mladog Kolašinca pa sa četiri vezana poena preokreće rezultat za istorijsko vođstvo. 

PRVA ČETVRTINA:

Nikola Vučević je bio bolju na podbacivanju, Kendrik Peri je poveo naš napad, imao prodor pogodio, ali sudije su svirale faul u napadu.

Petar Popović pogađa prve poene za naš tim. Hrabro, odvažno baš kako krasi kapitena Budućnosti. Pogađa potom i Marko Simonović i imamo prednost na meču 4:2. 

Pogađa Vučević trojku nakon još jedne dobre odbrane.  Kakav početak naših momaka, Vučević ponovo iz ofanzivnog skoka pogađa, potom pogađa i Peri. 

Serija sjajne odbrane naših momaka, ali malo i nervoznijeg napada, što ruku na srce nije ni čudo s obzirom kada se vidi ko je protivnik. 

Reklo bi se da imamo prednost u reketu, Džeren Džekson je recimo brzo napravio dva faula, ali treba malo i ruka da se smiri pri šutu kod naših momaka. Svakako igramo egal sa SAD u prom dijelu prve četvrtine. 

Vučević pravi blokadu nad Bankerom, Peri je probao da pogodi iz kontere, nije uspio, ali Radončić je uhvatio loptu i tom prilikom je fauliran.

Kakva onda akcija naših momaka. Razmjena pasova cijele petorke, lopta dolazi do Vučevića koji pogađa "suzu".

I onda kada je selektor Radović zamijenio kompletnu petorku, SAD pravi seriju za manje od minuta i preuzima vođstvo 19:18.

Meč kao i do sada startuje petorka: Kendrik Peri, Petar Popović, Dino Radončić, Marko Simonović i Nikola Vučević.

NAJAVA:

Utakmica koju sanjaju mnogi, ukrštanje koje donosi istoriju, koja je kruna ne samo naše košarke već našeg sporta generalno.

Pandan ovome bi bio da igramo protiv Brazila ili Argentine u fudbalu na istoj pozornici.

Jedan od onih mečeva gdje je rezultat nekako u drugom planu, u kojem su Amerikanci apsolutni favoriti, ali sama činjenica da možemo da se "izmjerimo" sa najboljima na svijetu znači puno.

A imaćemo sigurno i mi šta da ponudimo.

Danas ćemo navijati i za reprezentaciju Grčke, koja bi pobjedom nad Litvanijom otvorila šansu i za naše momke da ponovo uđu u borbu za četvrtfinale.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније