Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.К.

02. 09. 2023. 13:11 >> 10:09

PRED SJUTRAŠNjI MEČ

Radović: Da ponovimo dobro izdanje; Radončić: Pokazaćemo kvalitet

Nakon utakmice sa Sjedinjenim Američkim Državama i pred sjutrašnju utakmicu protiv Grčke svoje utiske i očekivanja iznijeli su selektor Boško Radović i reprezentativac Dino Radončić.

"Mislim da smo odigralu jednu jaku dobru utakmicu protiv Amerike, veoma rasterećno, opušteno. Ušli smo bez ikakvog straha i to se na kraju vidjelo. Držali smo utakicu do tri minuta do kraja i nažalost na kraju su nam pobjegli", rekao je Radončić.

Pred sjutrašnju utakmicu sa Grčkom Dino kaže da žele da ostave da ostave dobar utisak i da pokažu da su kvalitetna ekipa.

"Želimo da ostavimo jedan dobar utisak, da odemo sa pozitivnim skorom kući i da još jednom pokažemo da nije slučajno sve što smo napravili i da ona utakmicu juče protiv Amerike nije slučajna već da smo jedna kvalitetna ekipa", rekao je Radončić i dodao:

"Mislim da i oni mogu da urade dosta, glavnih igrača im fali i to se osjeća. Biće jedna čudna utakmica, i jedni i drugi ne igramo nizašta ali u svakom slučaju moramo da pokažemo od prvog minuta da smo došli tu da pobijedimo. Ako ne bude tako biće teško a želja i motivacija ne smiju da fale".

Selektor Radović kaže da je svaka utakmica bitna i da je Grčka odlična ekipa.

"Ne može se reći da je meč bez rezultatskog značaja. Ima rezultatski značaj. Svaka pobjeda donosi bodove za rang na FIBA listi tako da i da nema toga po meni na Svjetskom prvenstvu i nema nebitnih utakmica. Svaka utakmica je bitna tako i da ta sjutra sa Grčkom", rekao je Radović i dodao:

"Grčka iako se nije plasirala u četvrtfinale po meni su u 10 ekipa sigurno na ovom turniru. I bez pet, šest igrača i dalje su jak tim predvođeni jednim od najboljih trenera u Evropi. Biće malo drugačija košarka u odnosu na ove četiri utakmice koje smo igrali do sad. Do sad su to bili uglavnom ekipe sa kojim smo igrali sa puno tranzicije, ekipe sa puno posjeda. Grčka je malo drugačija, igraju strpljivo, traže višak, traže otvorene šuteve.. Fizički veoma snažna ekipa, možda su i bolji fizički od Litvanije. Nas čeka jedan težak meč sjutra, moramo biti koncentrisani na meč i očekujemo dobru igru".

Nakon jučerašnje dobre partije protiv Amerike selektor smatra da sjuta to moraju da ponove u meču sa Grčkom.

"Poslije poraza od Litvanije nismo potonuli. Juče nekih 35 minuta sjajne igre. Međutum to se sve zaboravlja. Sjutra je novi dan nova utakmica i potpuno mora biti obnovljena energija i moramo biti na nivou kao što smo bili juče protiv Amerike", zaključio je selektor naše reprezentacije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније