Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

И.Ш. [ Beta ]

04. 09. 2023. 14:20 >> 14:20

MUNDOBASKET

Pešić: Protiv Litvanije moramo da igramo izvanredno u odbrani i u napadu

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je danas da njegova ekipa mora da odigra izvanredno i u odbrani i u napadu protiv Litvanije, odnosno da odigra najbolju utakmicu u dosadašnjem toku turnira, kako bi pobijedila u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

"Protiv Litvanije je potrebno da bude izvanredna odbrana i izvanredan napad, tako da sjutra moramo da odigramo jednu od naših najboljih utakmica koje smo odigrali do sada da bismo mogli da pobijedimo", rekao je Pešić, prenio je Košarkaški savez Srbije.

Košarkaši Srbije igraju u utorak od 10.45 u Manili protiv Litvanije, u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Srpski tim je u nedjelju pobijedio Dominikansku Republiku sa 112:97 i plasirao se među osam najboljih.

"Čitavo Svjetsko prvenstvo je eliminacija. Ni protiv Dominkanske Republike nismo imali pravo na grešku. Takav je sistem takmičenja. Svaka utakmica je važna. Borili smo se da pobijedimo, ovdje nema odrađivanja. Ovdje se priprema utakmica, momci treniraju, stručni štab izlazi pred igrače, prenosi slabosti protivnika, definiše taktiku. To je proces koji traje i priprema se svaka utakmica", naveo je Pešić.

On je pohvalio igru ekipe i rekao da je protiv Dominikanske Republike pokazala timsku igru i hemiju, ali da je protiv takvog tima dovoljno igrati "dobru odbranu i prosječan napad da bi se dobila utakmica".

"Ako vidimo da je bilo 30 asistencija, onda to treba da se kaže… To nije odrađivanje, to je košarka koju mi želimo da igramo. Sada, protiv Litavanije to neće biti dovoljno, jer će morati da se igra i u odbrani i u napadu, da se nađe neki balans. Igramo protiv fizički vrlo jakog protivnika, koji svoju igru prije svega bazira na čvrstoj, fizički jakoj odbrani. Igraju veoma agresivno, i na spoljne igrače i na unutrašnje", rekao je Pešić.

Reprezentativac Srbije Dejan Davidovac rekao je da ekipa više nema prava na grešku.

"Očekuje nas teška utakmica, protiv teškog protivnika. Oni su u dobrom ritmu, poslije pobede nad SAD. Prije svega, biće fizički teška utakmica, Litvanci su uvijek neugodni, ali ćemo mi dati sve od sebe. Oni imaju mnogo iskusnih igrača. Evroliga, NBA… Znamo koje su njihove prednosti. Naravno, mi ćemo koristiti naše prednosti i nadamo se dobroj utakmici", naveo je on.

Pobjednik utakmice Srbije i Litvanije igraće u polufinalu protiv boljeg iz duela Slovenije i Kanade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније