Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

06. 09. 2023. 16:20 >> 16:21

MUNDOBASKET

Kanada prejaka za Dončića i Sloveniju: Na krilima Bereta i Gildžus Aleksandra

Košarkaši Kanade slavili su u posljednjem duelu četvrtfinala protiv Slovenije 100:89.

Ovom pobjedom Kanađani su zakazalio duel u polufinali sa reprezentacijom Srbije.

U samom početku vidjelo se već što se i ranije najavljivalo da će ovo da bude duel prvih zvijzda ekipa Šaj Gildžus Aleksandera i Luke Dončića.

Slovenci su se dosta okrenuli šutu sa distance i tako su i otvorili meč sa dvije vezane trojke prvo Nikolića pa Dončića.

Prva zvijezda Dalasa se već na startu žalio na suđenje, budući da je bilo par situacija gdje je mogao da dobije faul, ali isto tako i gdje je probao da na svoj autoritet izvuče pištaljku sudije.

Drugu dionicu otvara sjajno Klemen Peperlič sa dvije vezane trojke.

Ali sa drugoe strane Šej je pogao sa poludstance, iz okreta, sa napadanjem obruča.

Dončić je u međuvrmenu dobio i tehničku zbog prigovora sudijama. Slovenija je tada imala četiri poena prednosti ali su se Kanađani brzo vratili u egal, pa čak i blago vođstvo.

Na poluvremenu je stojao rezultat 50:50. Slovenci su imali čak deset pogođenih trojki sa 60 odsto uspješnosti. Dončić je imao 17 poena u prve dvije dionice, dok je Gldžus Aleksander sa druge strane imao 13.

Kanađani bolje otvataju nastavak i prave seriju 9:2, pa je Aleksandar Sekulić morao da zove tajmaut.

Međutim njegovi izabranici su nastavili sa kontra ritmom, a na drugoj strani bio je fenmonalni Ar Džej Beret koji je sjajno prodirao kroz reket Slovenaca.

Kako je odmicao meč rasla je prednost Kanađana, krajem treće dionice iznosila je rekordnih 16 poena prednosti.

I taman kad su Slovenci djelovali na putu za predaju, Dončić veže dvije trojke, Prepelič pogađasa linije bacanja i dolaze do jednocifenog zaostatka.

Beret je nastavio svoj šou i u zadnjih 10 minuta, ali nije se dala ni Slovenija, kada su na scenu nastupli ubjedljivo najgori dio Mundobasketa - dijelioci pravde.

Prvo su isključili Dilona Bruksa zbog druge tehničke, a onda nešto kasnije i Luku Dončića zbog prigovora.

Izbacivanjem najveće zvijezde ne samo Slovenije, nego i cijelog prvenstva, pobjednik meča je praktično rješen.

Treba napomenuti da je Slovenija napravila sjajnu seriju i bez svoje prve zvijezde, smanjila ponovo na jednocifren zaostatak.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније