Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

27. 10. 2023. 10:52 >> 10:57

NBA

Milvoki dobio Filadelfiju: Lilard se predstavio sa 39 poena

Košarkaši Milvoki Baksa slavili su na otvaranju sezone protiv Filadelfije Siksersa 118:117.

Najveća akvizicija ekipe iz Viskonsina, vjerovatno i cijele NBA lige, Demijan Lilard je u novom dresu imao sjajan debi. Ubacio je 39 poena (17/17 sa linije penala), imao je 8 skokova i podijelio 4 asistencije.

Košarkaš koji je sedam puta biran u idalenim petorkama lige pokazao je publici u "Fiserv forumu" na šta "treba da se navikavaju".

Lilard je već na startu oborio rekord franšize iz Milvokija, budući da ni jedan košarkaš nije imao bolji poenterski debi od njega, pretekavši na toj listi Terija Kaminsa koji je ubacio 34 poena na svom debiju 1984. godine.

"Ovo je bilo nešto potpuno drugačije. Bio sam u sredini u kojoj sam poznavao sve zaposlene u sali, u publici su godinama bili isti ljudi, bilo je sve nakon par sezona kao jedna velika porodica", kazao je Lilard, pa dodao:

"A sada sams e osjećao kao da igram utakicu na gostovanju. Kapiram da su svi ovdje poznati jedni drugima a ja sam taj "novi momak", iako sam i sam u ligi dugo. Došao sam ovdje da budem dio pobjedničkog tima, i mislim da sam počeo dobro da se privikavam na novu sredinu".

Janis Adetokumbo je ubacio 23 poena imao 13 skokova u noći u kojoj je i sam oborio rekord franšize budućo da je postao najbolji strijelac u istoriji Baksa, i time prestigao legendarnog Karim Abdul Džabara.

Džabar je bio na 5.902 poen u dresu Milvokija, Janis je sada na 5.905.

Međutim i Janis je posvetio dio nakon utakmice svom novom saigraču.

"Imao je vruću ruku. Moraćemo da ga hranimo loptama u tim situacijama. Uvijek treba da radimo ono što nas nosi do pobjede", kazao je grčki košarkaš nakon meča.

Bila je ovo jedna uzbudljiva utakmica, u kojoj je u jednom trenutku izgledalo da su Baksi na 2:45 do kraja imali sigurnu pobjedu nakon što su u seriji 11:0 došli do devet poena prednosti.

Filadelfija je uspjela da smanji svojom serijom od 7:0 na samo 1:13 do kraja.

Lilard je tada pogodio trojku, ali je i Tobajas Heris vratio sa druge strane.

Tada je ponovo plej Baksa uspio da izvuče faul, i oba puta da bude precizan sa linije bacanja.

Kod Siksersa Tajris Maksi je dao 31 poen, Keli Ubre je imao sjajna devi sa 27 poena sa klupe, dok je Džoel Embid meč završio sa 24 pena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније