Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

27. 10. 2023. 11:58 >> 12:05

NBA

LeBron i Dejvis bolji od desetkovanog Finiksa: Durent preskočio Olajdžuvona

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa slavili su u duelu sa Finiks Sansima 100:95.

Ekipa iz Arizone je u Kaliforniju došla desetkovana budući da nisu mogli da računaju na Bredlija Bila i Devina Bukera koji imaju manje povrede.

U takvoj situaciji palicu je preuzeo Kevin Durent koji je čak nosio Finiks tri četvrtine sjajnom partijom.

I stvarno su mogli da uživaju navijaču u LA u duelu dva najveća generacijska košaraša Durenta sa jedne i LeBrona Džejmsa sa druge strane.

Razlika je samo na kraju bila u tome što je Džejms imao Entoni Dejvisa koji je predvodio Lejkerse kad su u pitanju poeni.

Centar Lejkersa je meč završio sa 30 poena i 13 skokova, dok je Džejms koketirao sa tripl dabl učinkom, a na kraju meč završio sa 21 poenom 9 asistencija i 8 skokova.

Durent je na drugoj strani imao 39 poena i 11 skokova, a uspio je i da se pomjeri na listi najboljih strijelaca NBA lige svih vremena, budući da je za tri poena prerekao legendarnog Hakim Olajdžuvona, pa je sada on 12. strijelac svih vremena.

Džejms je na kraju rješio pobjednika u posljednjim trenucima meča.

Vodio je Finiks 12 poena razlike, na startu posljednje dionice, imali su prednost do minut i 11 sekundi prije kraja kada je Džejms položio za izjednačenje.

Jedna od najboljih košarkaša svih vremena je potom pogodio za vođstvo svog tima, a Lejkersi su uspjeli da očuvaju prednost.

"Imali smo toliko duela, ali nam ih nije preostalo još mnogo. Mislim ni sam ne znam koliko još puta ćemo igrati jedan protiv drugog. Zato svaki duel je ovakav, jer imam preko puta sebe jednog od najboljih koji je igrao ovu igru. To je uvijek i izazov i zabava", kazao je Džejms nakon meča, koji je počeo svoju 21. sezonu kao profesionalni košarkaš u NBA ligi.

"Imaju ti momenti u kojima jednostavno cijenite to što gledate. Jedne od najvećih svih vremena u međusobnom duelu. Ovo je tek druga utakmica sezone, a izgledalo je kao da je sedma plejof serije. To je NBA. Taj bokserski stav", kazao je trener Finiksa Frenk Vogel, koji je imao tu privilegiju da trenira oba igača.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније