Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

28. 10. 2023. 15:34 >> 16:14
1

UO U TEHNIČKOM MANDATU

Barović: Peković na silu želi da ostane predsjednik KSCG, prijeti ljudima

Bivši predsjednik KSCG i član UO u tehničkom mandatu Veselin Barović optužio je danas aktelnog predsjednika KSCG Nikolu Pekovića da želi "na silu da ostane predsjednik tog saveza.

"Kada je Nikola Peković shvatio da nema većinu naspram Igora Lukšića, on je preko klubova minirao većinu i ta Skupština nije organizovana. U međuvremenu ministar sporta Vasilije Lalošević objavio je da je on u mandatu, a mi smatramo da nije jer je istekao mandat", rekao je ć.

On je kazao da smatra da Peković "na silu želi da ostane predsjednik".

"Dobili smo odgovor samo da je Peković u mandatu i ništa preko toga, bez objašnjenja i tu nastaje cirkus. Hoće na silu da ostane predsjednik, a nemamo ligu, nema finansiranja, nema sponzora. Novembarska plata se ne može primiti, KSCG je u minusu 300.000 eura".

Barović je kazao i da vremena za manvar ima malo.

"Seniorski kalendar je ugrožen, čekamo prozore, čekamo ABA ligu, ali njega to ne interesuje. Raskinuo je sponzorski ugovor, nije naveo razloge za to. Bili smo najugledniji savez u Crnoj Gori, a sada smo došli do toga da smo zastiđe".

Potom je optužio Pekovića da prijeti ljudima.

"Pekoviću ne pada na pamet da organizuje sjednicu, kako bi liga konačno počela. Prijete ljudima po Pljevljima i Nikšiću, a pričaju o pritiscima s naše strane. Pozivam bilo koga ko ima nešto da kaže ili da je doživio prijetnju sa naše strane. Mi samo želimo da savez počne da funkcioniše, jer ovako srljamo ka propasti naše košarke", kazao je Barović.

Upravni odbor u tehničkom mandatu Košarkaškog saveza Crne Gore (KSCG) u skraćenom broju (osam članova) sastao se danas i na vanrednoj sjendici donio odluku o početku košarkaških liga, prijavljivanje reprezentacija u mlađim selekcijma, definisanje mlađih kategorija i ostalih tehničih pitanja.

Oni su svjesni da ukoliko predsjednik KSCG Nikola Peković ne sazove sjednicu UO njihove odluke nemaju legitimitet.

Zato traže od Pekovića da u naredna tri dana sazove sjenciu UO, da bi oni završili sa pomenutim tehničkim pitanjima.

Oni smatatraju da iako su u tehničkom mandatom mogu da daju smjernice, ali da one ne mogu da budu važeće ukoliko ih ne sazove Peković.

Zato su pozvali Pekovića da za dobrobit crnogorske košarke sazove sjednicu UO.

Ako se sve završi u ova tri dana, prvenstvo Crne Gore bi moglo da počne 3. novembra.

Time se nastavljaju nesuglasice na relaciji predsjednika KSCG Nikole Pekovića i Upravnog odbora, budući da je Nikola Peković kazao ranije da je UO ovim zasjedanjem ušla u zonu krivične odgovornosti.

Peković je ranije tražio da se organizuje Skupština KSCG, a da ovom sjednicom UO pokušava da preuzme kontrolu saveza.

Članovima UO je u februaru istekao mandat, i oni tvrde da su u tzv. tehnilkom mandatu.

Peković se sa druge strane poziva na Statut KSCG, gdje ne postoji takva opcija, kao što je tehnički mandat.

Zato su danas iz UO pitali Pekovića kako je predsjedavao sjednicom UO u aprilu ove godine na kojoj je i zakazana Sjednica skupštine KSCG, koja na kraju nije održana jer nije imala kvorum. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније