Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

25. 11. 2023. 21:23 >> 21:28

ABA

Budućnost dobila samu sebe u derbiju sa Cedevita Olimpijom

Košarkaši Budućnost Volija poraženi su na svom parketu od ekipe Cedevita Olimpije 81:82.

Najbolji opis utakmice bi bio da su "plavo-bijeli" večeras pobjedili sami sebe jer su cijelo vrijeme kontrolisali utakmicu, i onda neshvatljiv pad, i gomila nelogičnih poteza.

Andrej Žakelj je u momentima kada se Cedevita Olimpija vratila igrao bez Kolbija Rosa i Džakorija Vilijamsa čija je energija bila odlična na parketu i na čiji pogon je Budućnost pravila razliku na parketu.

Ros koji je bio 4/4 za tri poena, nije ulazio uopšte zadnjih pet minuta, dok je prostor dobio Flečer Megi koji na ovoj utakmici nije pogodio ni jedan šut.

Andrija Slavković koji je imao svoj doprinos u prvom poluvremenu, i koji je donio dobru energiju, u drugom poluvremenu nije imao ni jedan sekund na parketu.

Žakelj je krenuo sa petokom Mekinli Rajt, Vladimir Mihailović, Brendon Pol, Andrija Grbović i Marvin Džons.

Dosta izjednačena prva četvrtina sa čestim smjenama vođstva, u kojoj se istakao Vladimih Mihailović sa šest poena i tri asistencije, kao i Kolbi Ros koji je dao 6 poena.

Žakelj radi odličnu rotaciju, a pravi pogodak pogotovo u defanzivi je bilo ubacivanje Andrije Slavkovića.

Već u drugom poluvremenu energija "plavo-bijelih" dolazi do izražaja, a ta dionica pripada Mekinli Rajtu koji je sjajno prodirao kroz odbranu protivnika.

Na drugoj strani razigrao se Di Džej Stjuart koji je pogodio tri trojke i imao 11 poena u tim trenucima meča.

Budućnost je u ovom periodu imala dobru kontrolu nad najboljim igračima Cedevita Olimpije, a samo tri izgubljene lopte.

Jedino je loš procenat šuta malo kvario sliku, ali do poluvremena je naš predstavnik otišao na +7 poena razlike.

U nastavku Cedevita je odigrala bolje treću dionicu. Prvo su sa dvije trojke smanjili zaostatak, a na samom prelasku između zadnje dvije dionice gosti uspjevaju i da povedu.

"Plavo-bijeli" se vraćaju na prednost zahvaljujući trojkama i to dvije Brendona Pola jedna Kolbija Rosa, i dolaze do solidne zalihe od šest poena.

Seriju 9:0 je zaokružio Džakori Vilijams. Nisu se gosti predavali, Kobs je predvodio večeras CoL i do kraja su ponovo uhvatili priključak.

Tada je uslijedio najgori mogući scenario za podgorički klub i ekipa iz Ljubljane je uspjela da preokrene.

Dva napada za redom bilaje akcija za Megija, koji nije imao prolaz da uputi šut, pa bi Mekinli Rajr sa "vrućim krompirom" i par sekundi za realizaciju napada bio primoran na ulaze koji nisu pogađali.

Na kraju Šon Džejms ostaje sam, a Marvin Džons pravi najgoru opciju faulira krilnog centa "Zmajeva" ali neodovoljno jako da ga spriječi u tome da postigne poene.

Džons je na kraju namjerno promašio jer je na satu ostalo šest stotinki do kraja, nedovoljno da Budućnost uputi šut ka košu.

Mekinli Rajt je dao 16 poena imao i pet asistencija i četiri skoka, Kolbi Ros je dao 15 (4/4 za tri poena) i imao četiri asistencije, Džakori Vilijams je dao 13 uz tri skoka.

Dobrom odbranom se istakao i Petar Popović koji je najboljeg igrača gostiju Klemona Prepeliča držao na svega 14 odsto šuta iz igre. 

Kod CoL su se istakli Di Džej Stjuart sa 20 poena, Džastin Kobs je dao 15, Šon Džons je dao 14.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније