Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

01. 05. 2014. 09:35 >> 09:47

HJUSTON OSTAO U IGRI

Sparsi i Raptorsi na pobjedu od polufinala

Protekle noći, u plej-ofu NBA lige, San Antonio Sparsi i Toronto Reptorsi upisali su pobjede i tako došli do 3:2 u svojim serijama, dok su Hjuston Rokitsi ostali u igri, savladavši Portland u petoj utakmici.

Dirk Novicki je odigrao najbolju partiju u plej-ofu od prve runde 2012, a Vins Karter svoju najbolju od 2010, ali su Maveriksi u prvoj rundi ovogodišnjeg doigravanja, ipak, došli na prag eliminacije, nakon sinoćnjeg poraza u gostima od san Antonija 103:109. Reazultat u seriji sada je 3:2 za Sparse, a naredna, šesta, utakmica igra se u petak u Dalasu.

Karter je postigao sedam trojki, ukupno 28 poena za 27 minuta koliko je proveo na parketu, dok je Novicki ubacio 26, od čega 14 u posljednjoj četvrtini. Ali, to nije bilo dovoljno da Mavsi dođu do važne pobjede, koja bi im otvorila vrata polufinala Zapada, jer bi pred svojim navijačima imali dvije prilike da iz plej-ofa izbace velikog rivala.

San Antonio su predvodili Toni Parker sa 23 poena, dva igrača sa dabl-dabl učinkom - Tiago Spliter (17 poena, 12 skokova) i Tim Dankan (16 poena, 12 skokova), i Manu Đinobili, koji je dodao 19 poena.

Parker je igrao sa bolom u lijevom članku, ali je smogao snage da svoj tim vodi do pobjede, možda jer je tokom jučerašnjeg dana po prvi put postao otac, dobio je sina.

Novicki je pogodio 10 od 20 šuteva, ali je u posljednjih 12 minuta šutirao je 7/12.



Trećom pobjedom nad Bruklinom, i Toronto je takođe došao na korak od polufinala (vodi 3:2 u seriji), ali Istočne konferencije. Najaslužniji za to bio je Kajl Lovri sa 36 poena i šest asistencija, koji je tako izjednačio rekord karijere u koševima.

Demar Derozan je upisao 23 poena, šest skokova i pet asistencija u toj pobjedi, dok se na drugoj strani posebno istakao Džo Džonson sa 30 poena i pet skokova. Džonson je čak 26 poena postigao u drugom poluvremenu.

Mirza Teletović nije bio starter, ali je postigao 17 poena, a Deron Vilijams je dodao 13 (šutirao samo osam puta), a imao je i devet asistencija i četiri ukradene lopte.

Hjuston je pred svojim navijačima savladao Portland rezultatom 108:98 i tako samnjio vodstvo rivala u seriji na 3:2, čime je produžio seriju na još jednu utakmicu.

Košarkaši "Raketa" ravnomjerno su rasporedili poene. Pet igrača postiglo je 10 i više poena, a Tim Hauard je bio najefikasniji igrač Hjustona sa dabl-dabl učinkom od 22 poena i 14 skokova. Poen manje od svog saigrača dao je sjajni Lin, dok je Parsons ubacio 20. Harden je brojao do 17.

Iako je njegov tim poražen u petoj utakmici, bek Portlanda Dejmijan Lilard dugo će pamtiti sinoćnji meč. Naime, Lilard je postao prvi igrač nakon 1991. godine i Tima Hardaveja koji je u svojih prvih pet plaj-of utakmica zabilježio učinak od 125 poena i 35 asistencija. Inače Lilard je meč završio sa 26 poena i osam uspješnih dodavanja, ali nije bio najefikasniji igrač svog tima. Poen više od njega upisao je Metjus.

Raspoloženi LaMarkus Oldridž falio je svom timu protekle noći, samo osam poena krilnog centra Portlanda nije bilo na njegovom nivou.

Naredni, šesti, meč igra se u Portlandu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније