Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V. [ kscg ]

23. 02. 2024. 10:59 >> 10:59
Čitaj mi:

BEK REPREZENTACIJE

Žugić: Bilo je i dobrih stvari u meču sa Njemačkom, sad fokus na Švedsku

Crnogorski košarkaši porazom na gostovanju Njemačkoj 85:61počeli su novi ciklus kvalifikacija za Eurobasket. 

Naša reprezentacija gubila je 16:0, na poluvremenu je bilo 47:30, a +17 Njemačka je imala i sredinom treće dionice. Ali, Crna Gora se nije predavala, pa je u finišu uspjela da preokrenu.

"Znali smo kako igraju Njemci i da će meč da pretvore u tuču, a da će biti dosta ofanzivnog skoka i guranja, ali i da smo došli u Njemačku u grad koji je košarkaški nastrojen i naravno da je bilo očekivano da će biti teško, jer je ovo bio prvi meč za Njemce nakon osvajanja Mundobasketa. Loše smo ušli u meč, izbacili su nas iz našeg sistema, nijesmo odgovorili, već smo bili smo mekani",  istakao je naš reprezentativac Fedor Žugić.

Crna Gora je u samo nekoliko minuta finiša treće i početka posljednje četvrtine serijom 11:0 smanjila na 58:52. Tada je prijetila i da potpuno unese neizvjesnost, ali umjesto toga doživjela težak poraz.

"Svakako da je bilo dobrih stvari. Uspjeli smo da napravimo dobru seriju, da se totalno vratimo u meč, ali smo u finišu upisali poraz. Međutim, taj povratak svakako donosi optimizam, jer smo vidjeli da možemo i protiv velikih reprezentacija da se nosimo. Nije ta serija predugo, ali je pokazala da kada smo u našem nivou možemo da igramo sa svma", naglasio je Žugić.

Naša reprezentacija danas oko 15 časova doputovaće u Podgoricu, a tokom naredna dva dana boraviće u ,,Morači”, gdje će obaviti posljednje pripreme za premijerni meč na svom terenu u ovogodišnjem ciklusu kvalifikacija.

"Svjesni smo da protiv Njemačke to nije izgledalo najbolje, ali sada smo već fokusirani na duel sa Švedskom u Podgorici, gdje idemo da napravimo dobar rezultat", poručio je Fedor Žugić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније