Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

01. 03. 2024. 16:44 >> 16:44
Čitaj mi:

ZADRŽALI POZICIJU

FIBA lista: Košarkaši Crne Gore 17. na svijetu

Košarkaši Crne Gore zadržali su 17. poziciju na najnovijoj listu koju objavljuje FIBA.

Nakon Mundobasketa u Manili i istorijskog uspjeha, ekipa Boška Radovića je doživjela poraz od Njemačke, ali i ubjedljivi trijumf nad Švedskom u kvalifikacijama za Eurobasket 2025.

Nije bilo većih promjena u samom vrhu, sem reprezantacije Srbije koja se popela za jednu poziciju, i sada je četvrta u rotaciji za pozicije sa ekipom Australije koje je na najnovijoj listi peta reprezentacija svijeta.

Košarkaši Letonije, zemlje domaćina olimpijskog kvalifikacionog turnira na kojem ćemo i mi učestvovati su napredovali za dvije pozicije i sada su na šestoj poziciji.

Na prvom mjestu je i dalje ekipa SAD, druga je Španija, a na trećoj poziciji su aktuelni svjetski šampioni, reprezentacija Njemačke.

LISTA:

1. USA 784,8 bodova

2. Španija 773,9

3. Njemačka 759

4. Srbija 757,9

5. Australija 756,3

6. Letonija 750,6

7. Kanada 746,2

8. Argentina 743,2

9. Francuska 737,1

10. Litvanija 713,1

17. CRNA GORA 607,7

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније