Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

13. 03. 2024. 22:03 >> 22:04
Čitaj mi:

PREOKRET I IZNENAĐENJE U EVROKUPU

Simonovićev Bešiktaš nastavio sječu favorita: Nakon Granke pao i Hapoel

Košarkaši Bešiktaša čije boje brani naš reprezentativac Marko Simonović nastavili su sa sjajnim igrama u eliminacionoj fazi Evrokupa, pa su nakon Gran Kanarije slavili i protiv Hapoela iz Tel Aviva 89:94.

Interesantno tokom regularne sezone u grupu oba puta je slavio Hapoel, od čega su u Istanbulu dobili sa čak 21 poen razlike.

Simonović je meč završio sa osam poena, šest skokova i dvije asistencije, a odličan je bio i eks crnogorski reprezentativac Derik Nidam koji je dao 14 poena (4/7 za tri) uz pet asistencija.

Najefikasniji je bio Džona Metjuz koji je dao 28 poena, imao i pet asistencija, dok je Anhel Delgado dao 11 poena kao i 12 skokova.

Kod domaćina, koji su svoj meč igrali u Beogradu zbog rata u Izraelu, Vil Kamings je dao 28 poena, Džejlen Hord je dao 16 poena i imao devet skokova.

Bešiktaš je do pobjede došao nakon preokreta u drugom poluvremenu.

Hapoel je tokom prve dionice došao do dvocifrene prednosti (25:15), a do poluvremena je prednost narasla na +18 (57:39).

Djelovalo je tada da će ekipa iz Tel Aviva čekirati karte za polufinale, ali tim koji predvodi Dušan Alimpijević, je poznat po tome što se nikada ne predaje, pa su već u trećoj dionici "istopili prednost" i došli na svega četiri poena zaostatka.

Hapoel je s početka odbio ovaj nalet turskog tima, poveo +8 u zadnjoj četvrtini, ali "crno bijeli" su ponovo uspjeli da se vrate i da preokrenu rezultat na pet minuta do kraja.

Uslijedile su dvihe trojke po jedna sa obije strane, pa onda i serija obostranih promašaja, ali na kraju u penal završnici turski tim je slavio i prošao dalje.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније