Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N.R.

19. 03. 2024. 22:39 >> 22:44
Čitaj mi:

EVROLIGA

Partizan kroz dramu do pobjede protiv Baskonije

Košarkaši Partizana pobijedili su Baskoniju 87:83 u 30.kolu Evrolige.

Ni ovog puta nije moglo bez drame u Beogradu, ipak zahvaljujući Kaminskom, Doužeru, Avramoviću i Ponjitki koji su odigrali važne role, aktuelni šampion AdmiralBet ABA lige uradio je pola posla za evroligaško duplo kolo i ostvario 14. pobjedu u sezoni.

Na minut do kraja, Partizan je imao tajm-aut, a zatim i posjed pri rezultatu 85:81 koji nije iskorićen greškom Frenka Kaminskog što je kaznio Markus Hauard dvojkom za 85:83. Odgovorio je Pi-Džej Doužer flouterom i praktično riješio meč.

Partizan je predvodio Frenk Kaminski sa 20 poena, Bruno Kaboklo je ubacio 18 i imao 12 skokova. U redovima Baskonije, po 13 su imali Met Kostelo i Čima Moneke.

Crno bijeli sada imaju skor 14-16, a Baskonija je na 16-14. U slučaju da završe sa istim brojem pobjeda i poraza, Partizan je bolji u međusobnom skoru.

Partizan u sljedećem kolu u četvrtak, takođe u Štark areni, igra sa Real Madridom, dok tim iz Vitorije istog dana gostuje Žalgirisu u Kaunasu.

U Evroligi večaras su odigrana još četiri meča.

Real Madrid je nakon preokreta savladao Albu u Berlinu 86:79.

"Kraljevski" klub se provukao u prijestonici Njemačke, jer je u većem dijelu susreta, nerijetko gubio i dvocifrenom razlikom.

Madriđani su ubjedljivo na prvom mjestu na tabeli, dok je Alba posljednjeplasirana sa skorom 5-25.

Mario Hezonja je bio najbolji pojedinac meča sa 22 poena i osam skokova. Pratio ga je Geršon Jabusele sa 17 koševa, a Fakundo Kampaco je dodao 14 uz šst asistencija.

Efes je bio bolji na svom terenu u Istanbulu od Olimpijakosa 85:72.U pobjedničkom timu najefikasniji su bili Šejn Larkin sa 15 poena uz šest asistencija, Vil Klajburn sa 14 poena, Derek Vilis sa 13 i Rodrig Buboa sa 11 poena.

U ekipi Olimpijakosa Alek Peters postigao je 19 poena i imao je pet skokova.

Košarkaši Žalgirisa pobijedili su Virtus sa 96:81.Najefikasniji kod Žalgirisa Edmond Samner sa 16, Kinan Evans sa 14, Kevarijus Hejs sa 13 i Dovidas Giedraitis i Laurinas Birutis sa po 12 poena.

Kod Virtusa bolji od ostalih bio je Tornike Šengelija sa 19 poena.

Žalgiris je na 15. mjestu sa 12 pobjeda i 18 poraza, a Virtus je na sedmoj poziciji sa 17 pobjeda i 13 poraza. Makabi je ostvario još jednu bitnu pobjedu u borbi za plej-in. Poslije mnogo muka pobijeđen je Asvel 98:90. Francuski sastav je bio sjajan tri četvrtine, ali u četvrtoj proradio je Makabi. Postigao je ukupno 32 poena i na kraju došao do pobjede. 

Boldvin je zabilježio dabl dabl od 30 poena i 10 asistencija, Kolson je ubacio 23 poena, a Nibo takođe dabl-dabl od 18 poena i 10 skokova.

Rezultati

Efes - Olimpijakos 85:72

Zalgiris - Virtus 96:81

Alba - Real Madrid 79:86

Makabi Tel Aviv - Asvel 98:90

Partizan - Baskonija 87:83

Srijeda

Fenerbahče – Barselona 18.45

Monako – Armani 19.00 

Crvena zvezda – Panatinaikos 20.00

Valensija – Bajern M. 20.30

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније